defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

25-årig döms för våldtäkt mot barn vid lekplats

En 25-årig man döms för våldtäkt mot barn efter att ha utsatt en flicka för övergrepp förra året.

Mannen förgrep sig på en flicka som lekte med sin kompis vid en lekplats i Sigtuna, mannens handlingar är enligt rätten jämförbara med våldtäkt och en försvårande omständighet var att flickan var under 10 år och att han hotat henne med våld. Flickan hade även en yngre kompis med sig och 25-åringen frågade om hon ville känna på hans könsorgan.

Nekade inte
Mannen nekade inte till att ha begått händelserna i rättegången. Rätten anser att gärningen innebar en allvarlig kränkning av flickan vilket han måste ha förstått. Det samlade straffvärdet för åtalspunkterna våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografi uppgår till tre års fängelse. Han ska betala 122 000 i skadestånd till flickan som utsattes för våldtäkten och 8000 kronor till hennes kompis.

Förälder hann ikapp honom
Mannen togs på bar gärning av en förälder. Flickorna hade cyklat hem och larmat till föräldern som identifierade mannen vid en busshållsplats. Han höll kvar honom tills polisen kom till platsen. Bevisningen bestod inte bara av flickorna och anhörigas vittnesmål utan den fanns även DNA-koppling.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
festspec_corona_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

marina_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider