panorama_centrum
Foto: Polisen

23-åringen frikänns

Den 23-årige mannen som av Svea Hovrätt försattes på fri fot förra veckan frikänns nu av hovrätten och han får även 10 000 kronor som ersättning för egen bevisning i tingsrätten.

Mannen dömdes till livstids fängelse för mord på en man vid en busshållsplats förra året. Nu har Svea hovrätt ändrat på domen och frikänner honom helt från åtalet om mord. Han döms dock till fängelse i tio månader för vapenbrott.

Den tekniska bevisningen som bestod av att 23-åringen haft kontakt med hylsorna som mannen sköts med menar hovrätten att han kan ha hanterat dem eftersom det framkommit i utredningen att han umgås med personer i kriminella kretsar, även hans flickan hade kommit i kontakt med de aktuella hylsorna. Gällande jackan och att det fanns blodspår från offret på den så anser inte hovrätten att det är bortom all rimlig tvivel att jackan är hans eller burit av honom, detta då den hittades i 23-åringens lägenhet först fyra månader efter mordet. Många andra har vistats i lägenheten under tiden och kan ha lämnat jackan där.

Svea Hovrått skriver att bevisningen som åberopats av åklagare inte är tillräcklig och det är inte ställt utom rimlig tvivel att 23-åringen är gärningsmannen. Det kan finnas en alternativ gärningsman enligt rätten och de höga beviskravet som finns gällande skuld hat inte uppnåtts.

Han döms även för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott i enlighet med vad tingsrätten redan dömt. Vapenbrott gäller hantering av det vapen som använts vid mordet. Men man menar på att det inte är bevisat att mannen varit skytten.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
connys
mp_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider