panorama_centrum
Här skjuts mannen ihjäl. Foto: Polisen

23-åring åtalas för mordet

En man i 23-årsåldern åtalas för mordet vid busshållplatsen i Steninge i oktober enligt Expressen.

Nu har en man åtalats för mordet vid en busshållsplats i Steninge i oktober förra året. Det rör sig om en 23-årig man som ska vara skytt. Polisen gick tidigare ut med bilder på händelseförloppet och man har häktat några personer under det senaste halvåret.

Mördaren knyts till brottet genom bland annat DNA från tre tomhylsor skriver Expressen. Man har också kopplat hans jacka till brottet samt att det på jackan hittats krut och blodpartiklar från mordoffret. 23-åringen är sedan tidigare känd av polisen och dömd för flera brott, bland annat misstänkt för grovt vapenbrott.

Skjutningen var särskild hänsynslös och kunde drabbat en annan person då det skedde vid en busshållsplats där det stod resenärer och väntade. Ett vittne klarade sig med en hårsmån.
– Jag låg i sängen när jag hörde ungefär fem skott, jag springer till balkongen och ser en person ligga på marken så jag ringde polisen direkt. De kom efter fem minuter. En kvinna med barn och hund var framme vid mannen först, uppgav ett annat vittne för Expressen i samband med skjutningen.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider