defacto_pan2020
David KällemyrFoto: Skånela IF

Flyttar upp talangen i A-laget

Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel

David Källemyr har just avslutat sitt första år som juniorspelare men har redan gjort sig förtjänt av en befordring till Allsvenskan. Han ses som en stor och fysisk spelare som har måtten för att klara kampen på M6. Utöver spel i Allsvenskan kan David få räkna med att spela med Division 1-laget HIF SIF för att utvecklas bättre.

Tränare Jimmy Karlsson säger till Skånelas hemsida att det alltid är roligt att flytta upp spelare från egna leden. David ses som en av spelarna som har kvaliteter för att bli elitspelare.
– Med sin storlek, styrka och tyngd är David redan redo för spel i allsvenskan, dom delarna är på plats och det är mycket imponerande vilken resa han har gjort på den fronten. Nu handlar det om att få de andra delarna på plats också, säger Karlsson.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

dackskiftarna_helsida
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys