defacto_pan2020
Brännplattan går 15 juni på VikingafältetFoto: Magnus Granhagen

Hoppas på ny succé med Brännplattan

Sjätte upplagan av Brännplattan arrangeras i juni: - Förra året blev en succé med fint väder och mycket folk, säger Jimmy Karlsson i Skånela.

centrum_artikel

Skånela IF ligger bakom Brännplattan som är en form av kommunmästerskap i Brännboll. Arrangemanget går för sjätte året och förra året var en succé enligt Jimmy Karlsson.
– Vi har fått många frågor om vi ska köra i år igen och det är kul att folk uppskattar denna dag. Det blir lite som en ”hemvändardag” Man träffar folk man inte träffat på hela året och har roligt tillsammans.

Redan nu är det tio anmälda lag men Jimmy hoppas på över 20. Det blir samarbete med Magasinet i Märsta centrum och en efterfest där.
– Vi satsar hårdare på det i år och räknar med mycket folk och härlig stämning. Magasinet kommer hålla öppet längre än vanligt samt ha liveband och andra överraskningar.

Jimmy hoppas även att vädret gör sitt för att dagen ska bli bra. Även om man inte spelar kan man komma ner och njuta av stämningen hälsar Jimmy som även kommer att ha hjälp av Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare för Skånelas damer.

studeravidare_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

defacto_helsida
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh