defacto_pan

21-åring döms för attacken i skolhemmet

En 21-årig man från Åkersberga dömdes i juni till åtta månaders fängelse för att ha tagit strypgrepp på sin ex-flickvän utanför ett skolhem i Sigtuna.

märsta.nu var först med att rapportera om incidenten på ett skolhem i maj. Polis fick kallas till skolhemmet där ett flertal elever bodde i samband med att de gick på gymnasium. Enligt domen är det nu fastlagt att den 21-årige mannen fällt den 18-åriga flickan till marken, satt sig gränsle även henne och tagit strypgrepp på henne. Flickan fick andnöd, smärta och hade blödningar runt och i ögonen samt hudavskrapningar.

Händelsen ska ha skett helt i samband med att paret promenerade och den 18-åriga flickan velat göra slut med 21-åringen. Flickan lyckades få 21-åringen att sluta och de båda tog sig gemensamt till skolhemmet igen där flickan talade om för skolkamrater vad som hänt, i samband med det larmades polis och skolpersonal. 21-åringen erkänner incidenten men sa att han mått dåligt under en tid. 21-åringens psykiska hälsa var en anledning till att straffet sänktes till åtta månader fängelse trots att rätten ser allvarligt på brottet. 21-åringen ska också betala 22000 kronor i skadestånd till flickan.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

defacto_host2018
valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

objekt3
sigtunavatten_standard
outsider
nrh
sbrf_sep
connys
komvuxq3_4
objekt2
sportfiske_banner
objekt4