moderaterna_feb

21-åring döms för attacken i skolhemmet

En 21-årig man från Åkersberga dömdes i juni till åtta månaders fängelse för att ha tagit strypgrepp på sin ex-flickvän utanför ett skolhem i Sigtuna.

märsta.nu var först med att rapportera om incidenten på ett skolhem i maj. Polis fick kallas till skolhemmet där ett flertal elever bodde i samband med att de gick på gymnasium. Enligt domen är det nu fastlagt att den 21-årige mannen fällt den 18-åriga flickan till marken, satt sig gränsle även henne och tagit strypgrepp på henne. Flickan fick andnöd, smärta och hade blödningar runt och i ögonen samt hudavskrapningar.

Händelsen ska ha skett helt i samband med att paret promenerade och den 18-åriga flickan velat göra slut med 21-åringen. Flickan lyckades få 21-åringen att sluta och de båda tog sig gemensamt till skolhemmet igen där flickan talade om för skolkamrater vad som hänt, i samband med det larmades polis och skolpersonal. 21-åringen erkänner incidenten men sa att han mått dåligt under en tid. 21-åringens psykiska hälsa var en anledning till att straffet sänktes till åtta månader fängelse trots att rätten ser allvarligt på brottet. 21-åringen ska också betala 22000 kronor i skadestånd till flickan.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

februari
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

foretagarlunch

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

aretsforetag

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

objekt4
nfc_vinter
veterankraft_standard
matcher_skanela
outsider_defacto
sangensemble
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt2
standard_start
vuxentutbildning
standard
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola