julhandel

21-åring döms för attacken i skolhemmet

En 21-årig man från Åkersberga dömdes i juni till åtta månaders fängelse för att ha tagit strypgrepp på sin ex-flickvän utanför ett skolhem i Sigtuna.

marstac_aug

märsta.nu var först med att rapportera om incidenten på ett skolhem i maj. Polis fick kallas till skolhemmet där ett flertal elever bodde i samband med att de gick på gymnasium. Enligt domen är det nu fastlagt att den 21-årige mannen fällt den 18-åriga flickan till marken, satt sig gränsle även henne och tagit strypgrepp på henne. Flickan fick andnöd, smärta och hade blödningar runt och i ögonen samt hudavskrapningar.

Händelsen ska ha skett helt i samband med att paret promenerade och den 18-åriga flickan velat göra slut med 21-åringen. Flickan lyckades få 21-åringen att sluta och de båda tog sig gemensamt till skolhemmet igen där flickan talade om för skolkamrater vad som hänt, i samband med det larmades polis och skolpersonal. 21-åringen erkänner incidenten men sa att han mått dåligt under en tid. 21-åringens psykiska hälsa var en anledning till att straffet sänktes till åtta månader fängelse trots att rätten ser allvarligt på brottet. 21-åringen ska också betala 22000 kronor i skadestånd till flickan.

defacto_panorama_boka_mote
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

magget_dejt
farbrorbla_host2017
dackia_vinter2018
banner_december
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

standard
colorama_jan
agy2
julgranshamtning
Norra Redovisningshuset
jul2018
slutstation
jul2018
matcher_skanela
nfc_vinter
lindvagen27
Festspecialisten – Standard
dogranch
solrosvagen28
yrkesutbildningen
frisyr2018
vidargatan7
lions_standard
borg
connys