arlandagk_panorama
Foto: Privat

2000 skrev på insamling för polisstation

Märstabon Lorenzo Garcia som drev en namninsamling för en polisstation i Märsta har nu avslutat den och räknat in 2014 namn.

centrum_pask

2014 skrev på namninsamlingen för en polisstation i Märsta, Lorenzo Garcia föreslog att den skulle lokaliseras i Valsta som har stora trygghetsproblem och stundtals öppen narkotikahandel. Lorenzo Garcia skriver i mail till märsta.nu att 65 procent av underskrifterna kommer från invånare i Märsta/Valsta och resterande från andra kommundelar. Han säger också att stödet från näringslivet är stort.

Lorenzo Garcia har nu skrivit ett öppet brev till Polismyndighetens ledning med kopia till Rikspolischefen Dan Eliasson.
– En ökad polisnärvaro genom en rejält bemannad polisstation i det expansiva Sigtuna kommun skulle minska brottsligheten och oron för den, och göra Sigtuna kommun till en tryggare plats att bo och verka i, skriver Garcia i brevet som märsta.nu tagit del av.

valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

colorama_april2

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
bonava_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
colorama_april
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider