defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

2000 i böter om du bryter mot pandemilagen

Den som överträder regler i pandemilagen riskerar böter på 2000 kronor enligt ett förslag från Riksåklagaren.

centrum_artikel

Riksåklagare Petra Lundh föreslår att den som överträder regler i pandemilagen bötfälls med ordningsbot på 2000 kronor som utfärdas av polisen direkt på plats.
– Beloppet bör vara tillräckligt högt för att signalera att överträdelsen är allvarlig. Samtidigt kommer straffansvaret att träffa ungdomar i åldrarna 15–18 år, som normalt har lägre påföljder än vuxna. Det är också så att en överträdelse både kan innebära risk för stor smittspridning och ingen risk för smittspridning alls. Vår samlade bedömning är att 2 000 kronor är en lämplig nivå. Vid allvarligare fall av smittspridning finns möjlighet att använda annan lagstiftning, som till exempel vållande till sjukdom enligt brottsbalkens tredje kapitel, säger riksåklagaren Petra Lundh.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

rentawreck_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider