januari
Foto: Riksbanken

2000 i böter om du bryter mot pandemilagen

Den som överträder regler i pandemilagen riskerar böter på 2000 kronor enligt ett förslag från Riksåklagaren.

centrum_artikel

Riksåklagare Petra Lundh föreslår att den som överträder regler i pandemilagen bötfälls med ordningsbot på 2000 kronor som utfärdas av polisen direkt på plats.
– Beloppet bör vara tillräckligt högt för att signalera att överträdelsen är allvarlig. Samtidigt kommer straffansvaret att träffa ungdomar i åldrarna 15–18 år, som normalt har lägre påföljder än vuxna. Det är också så att en överträdelse både kan innebära risk för stor smittspridning och ingen risk för smittspridning alls. Vår samlade bedömning är att 2 000 kronor är en lämplig nivå. Vid allvarligare fall av smittspridning finns möjlighet att använda annan lagstiftning, som till exempel vållande till sjukdom enligt brottsbalkens tredje kapitel, säger riksåklagaren Petra Lundh.

januari_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

speedy_vinter_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

defacto_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan