centrum_tvaar
Foto: Atle Straume

20-tal flighter till och från Arlanda berörs av flygstopp

Till följd av att Boeing 737 Max tas ur trafik så påverkas ett 20-tal avgångar via Arlanda.

centrum_tvaar

På tisdagseftermiddagen fattades beslut om att Boeing 737 Max 8 inte ska flyga på grund av den olycka som inträffade i Etiopien för några dagar sedan. Ett plan från Arlanda till Israel vände tillbaka över Rumänien.

Under onsdagen kommer ett 20-tal avgångar till och från Arlanda att påverkas, främst med Norwegian rapporterar Sveriges Radio. Passagerare kommer därför att bokas om och Norwegian har ökat bemanningen på kundcentret.

Det är oklart hur länge flygplansmodellen kommer att vara stoppad. Det kan dröja flera månader innan utredningen i Etiopien är klar enligt Sveriges Radio.
– Det betyder att de här flygplanen kan bli stående på marken under lång tid, att de praktiskt taget placeras i malpåse, säger flygexperten Hans Kjäll till SR.

defacto_helsida
sangensemble
happyhomes_2019

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
karby_varme1
sigtunavatten_standard

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

banner_trerosor

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

connys

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet
karby2