sommar
Foto: Atle Straume

20-tal flighter till och från Arlanda berörs av flygstopp

Till följd av att Boeing 737 Max tas ur trafik så påverkas ett 20-tal avgångar via Arlanda.

marstakalaset_artikel

På tisdagseftermiddagen fattades beslut om att Boeing 737 Max 8 inte ska flyga på grund av den olycka som inträffade i Etiopien för några dagar sedan. Ett plan från Arlanda till Israel vände tillbaka över Rumänien.

Under onsdagen kommer ett 20-tal avgångar till och från Arlanda att påverkas, främst med Norwegian rapporterar Sveriges Radio. Passagerare kommer därför att bokas om och Norwegian har ökat bemanningen på kundcentret.

Det är oklart hur länge flygplansmodellen kommer att vara stoppad. Det kan dröja flera månader innan utredningen i Etiopien är klar enligt Sveriges Radio.
– Det betyder att de här flygplanen kan bli stående på marken under lång tid, att de praktiskt taget placeras i malpåse, säger flygexperten Hans Kjäll till SR.

sommar
defacto_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

kontor_thaifong

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_helsida
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
defacto_outsider
miljopris_outsider
connys