centrum_host
Buss 584 är nu igångFoto: Insändarbild

Buss till Steninge slottsby-Snabbtågen upphör

På söndagen trädde de nya vintertidtabellen i bruk vilket innebär att skipstop nu har upphört och att det nu går en buss till Steninge allé och Steninge slottsby.

centrum_farsdag_artikel

SL:s Vintertidtabell har stor påverkan på kollektivtrafiken i kommunen. Skipstop som reducerades en aning under sommaren och hösten försvinner helt från tidtabellen. Därmed går det inte längre några snabbtåg till/från Märsta/Stockholm utan alla tåg stannar längs hela linjenätet. Kommuninvånarna har varit mycket kritiska till detta och även landstingspolitiker bosatta i kommunen har försökt jobba för snabbtåg men hittills utan resultat.

En annan nyhet i tabellen är att Linje 584 kommer igång, den går mellan Märsta station till Steninge slottsby/Steninge allé. En uppmärksam steningebo noterade att bussen körde förbi längs med sträckningen under dagen.

happyhomes_2019
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

fme_oktober
greeknighthelsida