sommar
Buss 584 är nu igångFoto: Insändarbild

Buss till Steninge slottsby-Snabbtågen upphör

På söndagen trädde de nya vintertidtabellen i bruk vilket innebär att skipstop nu har upphört och att det nu går en buss till Steninge allé och Steninge slottsby.

SL:s Vintertidtabell har stor påverkan på kollektivtrafiken i kommunen. Skipstop som reducerades en aning under sommaren och hösten försvinner helt från tidtabellen. Därmed går det inte längre några snabbtåg till/från Märsta/Stockholm utan alla tåg stannar längs hela linjenätet. Kommuninvånarna har varit mycket kritiska till detta och även landstingspolitiker bosatta i kommunen har försökt jobba för snabbtåg men hittills utan resultat.

En annan nyhet i tabellen är att Linje 584 kommer igång, den går mellan Märsta station till Steninge slottsby/Steninge allé. En uppmärksam steningebo noterade att bussen körde förbi längs med sträckningen under dagen.

sommar_centrum
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
nrh