moderat_jul_nyar
Buss 584 är nu igångFoto: Insändarbild

Buss till Steninge slottsby-Snabbtågen upphör

På söndagen trädde de nya vintertidtabellen i bruk vilket innebär att skipstop nu har upphört och att det nu går en buss till Steninge allé och Steninge slottsby.

SL:s Vintertidtabell har stor påverkan på kollektivtrafiken i kommunen. Skipstop som reducerades en aning under sommaren och hösten försvinner helt från tidtabellen. Därmed går det inte längre några snabbtåg till/från Märsta/Stockholm utan alla tåg stannar längs hela linjenätet. Kommuninvånarna har varit mycket kritiska till detta och även landstingspolitiker bosatta i kommunen har försökt jobba för snabbtåg men hittills utan resultat.

En annan nyhet i tabellen är att Linje 584 kommer igång, den går mellan Märsta station till Steninge slottsby/Steninge allé. En uppmärksam steningebo noterade att bussen körde förbi längs med sträckningen under dagen.

happyhomes_2019

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh