dackskiftarna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Flera inbrott i stationer-Vill åt kontanter

Nyligen skedde ett inbrott på Märsta station, polisens teori är att man vill åt kontanter rapporterar Mitt i.

Märsta station är en av pendeltågsstationerna som haft inbrott de senaste veckorna. Häggvik, Rotebro och Sollentuna har nyligen haft inbrott. Totalt rör det sig om 7-8 inbrott runt om i länet rapporterar Mitt i Stockholm.
– Vi ser att de mycket väl kan hänga ihop. Tillvägagångssättet att bryta sig in i MTR:s kuber är detsamma, säger Staffan Fougner, operativ analytiker på Sollentunapolisen, till Mitt i Stockholm.

Stationerna är bemannade stora delar av dygnets timmar men under den korta tiden då de är obemannade slår tjuvarna till. Staffan Fougner uppger att de är ute efter kontanter och i några fall har de även kommit över det. Polisen för nu dialog med MTR om att vidta enkla åtgärder för att öka säkerheten. Bland annat kring rutiner vid tömningar och förvaring av kontanter.

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

fme_oktober
dackskiftarna_helsida
happyhomes_2019

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh