bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Flera inbrott i stationer-Vill åt kontanter

Nyligen skedde ett inbrott på Märsta station, polisens teori är att man vill åt kontanter rapporterar Mitt i.

banner_juni_artikel

Märsta station är en av pendeltågsstationerna som haft inbrott de senaste veckorna. Häggvik, Rotebro och Sollentuna har nyligen haft inbrott. Totalt rör det sig om 7-8 inbrott runt om i länet rapporterar Mitt i Stockholm.
– Vi ser att de mycket väl kan hänga ihop. Tillvägagångssättet att bryta sig in i MTR:s kuber är detsamma, säger Staffan Fougner, operativ analytiker på Sollentunapolisen, till Mitt i Stockholm.

Stationerna är bemannade stora delar av dygnets timmar men under den korta tiden då de är obemannade slår tjuvarna till. Staffan Fougner uppger att de är ute efter kontanter och i några fall har de även kommit över det. Polisen för nu dialog med MTR om att vidta enkla åtgärder för att öka säkerheten. Bland annat kring rutiner vid tömningar och förvaring av kontanter.

ica_valsta_choklad
banner_juni_helsida
sigtunavatten_standard
midsommar_valsta_helsida
happyhomes_2019
fme_helsida
defacto_helsida
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

colorama_april2

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sbrf_outsider
fme_outsider
connys
sh_oppet
sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider
nrh