arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Flera inbrott i stationer-Vill åt kontanter

Nyligen skedde ett inbrott på Märsta station, polisens teori är att man vill åt kontanter rapporterar Mitt i.

centrum_pask

Märsta station är en av pendeltågsstationerna som haft inbrott de senaste veckorna. Häggvik, Rotebro och Sollentuna har nyligen haft inbrott. Totalt rör det sig om 7-8 inbrott runt om i länet rapporterar Mitt i Stockholm.
– Vi ser att de mycket väl kan hänga ihop. Tillvägagångssättet att bryta sig in i MTR:s kuber är detsamma, säger Staffan Fougner, operativ analytiker på Sollentunapolisen, till Mitt i Stockholm.

Stationerna är bemannade stora delar av dygnets timmar men under den korta tiden då de är obemannade slår tjuvarna till. Staffan Fougner uppger att de är ute efter kontanter och i några fall har de även kommit över det. Polisen för nu dialog med MTR om att vidta enkla åtgärder för att öka säkerheten. Bland annat kring rutiner vid tömningar och förvaring av kontanter.

colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

logistik_utbildning
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
ridskola2019_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
fme_outsider