luciakroning_sh
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Flera inbrott i stationer-Vill åt kontanter

Nyligen skedde ett inbrott på Märsta station, polisens teori är att man vill åt kontanter rapporterar Mitt i.

oppethus_agy

Märsta station är en av pendeltågsstationerna som haft inbrott de senaste veckorna. Häggvik, Rotebro och Sollentuna har nyligen haft inbrott. Totalt rör det sig om 7-8 inbrott runt om i länet rapporterar Mitt i Stockholm.
– Vi ser att de mycket väl kan hänga ihop. Tillvägagångssättet att bryta sig in i MTR:s kuber är detsamma, säger Staffan Fougner, operativ analytiker på Sollentunapolisen, till Mitt i Stockholm.

Stationerna är bemannade stora delar av dygnets timmar men under den korta tiden då de är obemannade slår tjuvarna till. Staffan Fougner uppger att de är ute efter kontanter och i några fall har de även kommit över det. Polisen för nu dialog med MTR om att vidta enkla åtgärder för att öka säkerheten. Bland annat kring rutiner vid tömningar och förvaring av kontanter.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
EXTRA

Varnar för farlig lek på skolgård

Nyheter Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

defacto_host2018
oppethus_agy
budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

skridskoskola
komvuxq3_4
nrh_lania
objekt2
outsider
sbrf_sep
colorama_vinter
connys
objekt4
objekt3
sportfiske_banner