julbanner
Boende vid Centrumleden varnar för höga hastigheterFoto: Daniel Iskander

Orolig mamma: ”Bilarna ser inte gående”

Det går för fort runt krönet på Centrumleden nu när trafikljuset reglerar: - Vi som går över vägen ser inte om det är rött eller grönt, säger en orolig mamma till märsta.nu

I samband med bygget av Kulturtorget har ett av Centrumledens körfält stängts av och signal satts ut. Men signalen som är på varsin sida om svängen innebär en fara för gående varnar en mamma som bor i närheten:
– Vi som går ser inte vart någonstans det är grönt ljus för trafiken. Bilarna kommer i full fart och stannar inte när man går över övergångsstället. Borde införa poliskontroll där, speciellt på morgonen. Jag känner uppgiven då jag knappt vågar gå över vägen tillsammans med mina två små barn, säger mamman till märsta.nu

Sigtuna kommuns trafikplanerare har tagit del av märsta.nu:s uppgifter. Den person som klagar bör göra en synpunkt så att det kan upprättas en ärende. Trafikplaneraren kommenterar också kort:
– Hastighetsbegränsningen är 30 km/h och allt över denna hastighet är ett polisärende. Bilarna ska lämna företräde för gående. Att sikten är svår är svårt att göra något åt för tillfället.

defacto_host2018
julbanner2
happy_homes_juli
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sportfiskebanner2
fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
lager_bilnet
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

funkis_2
outsider
vanster_jul
connys
nrh_lania
objekt2
objekt3
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
komvuxq3_4
objekt4