eldsjal2024_pan
Boende vid Centrumleden varnar för höga hastigheterFoto: Daniel Iskander

Orolig mamma: ”Bilarna ser inte gående”

Det går för fort runt krönet på Centrumleden nu när trafikljuset reglerar: - Vi som går över vägen ser inte om det är rött eller grönt, säger en orolig mamma till märsta.nu

centrum_artikel_host

I samband med bygget av Kulturtorget har ett av Centrumledens körfält stängts av och signal satts ut. Men signalen som är på varsin sida om svängen innebär en fara för gående varnar en mamma som bor i närheten:
– Vi som går ser inte vart någonstans det är grönt ljus för trafiken. Bilarna kommer i full fart och stannar inte när man går över övergångsstället. Borde införa poliskontroll där, speciellt på morgonen. Jag känner uppgiven då jag knappt vågar gå över vägen tillsammans med mina två små barn, säger mamman till märsta.nu

Sigtuna kommuns trafikplanerare har tagit del av märsta.nu:s uppgifter. Den person som klagar bör göra en synpunkt så att det kan upprättas en ärende. Trafikplaneraren kommenterar också kort:
– Hastighetsbegränsningen är 30 km/h och allt över denna hastighet är ett polisärende. Bilarna ska lämna företräde för gående. Att sikten är svår är svårt att göra något åt för tillfället.

centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out