defacto_pan
Boende vid Centrumleden varnar för höga hastigheterFoto: Daniel Iskander

Orolig mamma: ”Bilarna ser inte gående”

Det går för fort runt krönet på Centrumleden nu när trafikljuset reglerar: - Vi som går över vägen ser inte om det är rött eller grönt, säger en orolig mamma till märsta.nu

I samband med bygget av Kulturtorget har ett av Centrumledens körfält stängts av och signal satts ut. Men signalen som är på varsin sida om svängen innebär en fara för gående varnar en mamma som bor i närheten:
– Vi som går ser inte vart någonstans det är grönt ljus för trafiken. Bilarna kommer i full fart och stannar inte när man går över övergångsstället. Borde införa poliskontroll där, speciellt på morgonen. Jag känner uppgiven då jag knappt vågar gå över vägen tillsammans med mina två små barn, säger mamman till märsta.nu

Sigtuna kommuns trafikplanerare har tagit del av märsta.nu:s uppgifter. Den person som klagar bör göra en synpunkt så att det kan upprättas en ärende. Trafikplaneraren kommenterar också kort:
– Hastighetsbegränsningen är 30 km/h och allt över denna hastighet är ett polisärende. Bilarna ska lämna företräde för gående. Att sikten är svår är svårt att göra något åt för tillfället.

happyhomes_2019
colorama_april2
ica_valsta_choklad
fme_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sommar_centrum

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_standard

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

logistik_sigtuna

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sommar
connys
fme_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
nrh
sbrf_outsider
colorama_april