defacto_pan
Boende vid Centrumleden varnar för höga hastigheterFoto: Daniel Iskander

Orolig mamma: ”Bilarna ser inte gående”

Det går för fort runt krönet på Centrumleden nu när trafikljuset reglerar: - Vi som går över vägen ser inte om det är rött eller grönt, säger en orolig mamma till märsta.nu

I samband med bygget av Kulturtorget har ett av Centrumledens körfält stängts av och signal satts ut. Men signalen som är på varsin sida om svängen innebär en fara för gående varnar en mamma som bor i närheten:
– Vi som går ser inte vart någonstans det är grönt ljus för trafiken. Bilarna kommer i full fart och stannar inte när man går över övergångsstället. Borde införa poliskontroll där, speciellt på morgonen. Jag känner uppgiven då jag knappt vågar gå över vägen tillsammans med mina två små barn, säger mamman till märsta.nu

Sigtuna kommuns trafikplanerare har tagit del av märsta.nu:s uppgifter. Den person som klagar bör göra en synpunkt så att det kan upprättas en ärende. Trafikplaneraren kommenterar också kort:
– Hastighetsbegränsningen är 30 km/h och allt över denna hastighet är ett polisärende. Bilarna ska lämna företräde för gående. Att sikten är svår är svårt att göra något åt för tillfället.

hostfest_centrum
defacto_host2018

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

Klart med vårdcentral till Sigtuna

Nyheter Sigtuna får en vårdcentral i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar: - Det är otroligt kul att vi får en vårdcentral i Silverskatten, säger Johan Niltén, lokalförvaltare på SigtunaHem.

komvuxq3_4
objekt2
outsider
nrh
sportfiske_banner
sbrf_sep
objekt3
sigtunavatten_standard
connys
objekt4