defacto_pan2020
Marie Axelsson, oppositionsråd (S).Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S): Fler ska nå kunskapsmålen

Alla barn ska få stöd för att nå kunskapsmålen enligt Socialdemokraterna som går till val för en jämlik kunskapsskola.

centrum_artikel

Socialdemokraterna avser anställa fler vuxna i skolan om de vinner valet i höst. Det ska vara färre barn i förskolegrupper och arbetsmiljön ska förbättras:
– Jag har varit lärare i över 20 år och vet vad skolan behöver. Att lyckas med sin skolgång är avgörande en individs framtid. I våra skolor ska alla elever få rätt stöd och ges utmaningar. Daglig fysisk rörelse och en stabil elevhälsa är också avgörande komponenter som måste prioriteras, säger oppositionsråd (S) Marie Axelsson.

Uppgång sedan 2002
Enligt de senaste siffrorna från kommunen var det ca 85 procent av eleverna som gick ut grundskolan som nådde gymnasiebehörighet, en klar ökning jämfört med 2017 då var femte elev gick ut utan gymnasiebehörighet. Värst var det i Valsta 2017 då hela 44,6 procent inte nådde gymnasiebehörighet till något program. Socialdemokraterna menar att kunskapsmålen ökat sedan 2002 då man tog över makten. Bara 61,5 procent klarade kunskapsmålen 2002 och 2017 var det alltså 75,5 procent. Lärare ska ägna mer tid åt lärande menar Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

teatergrillen_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida
centrum_helsida2020

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

nrh
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider