defacto_pan
Marie Axelsson, oppositionsråd (S).Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S): Fler ska nå kunskapsmålen

Alla barn ska få stöd för att nå kunskapsmålen enligt Socialdemokraterna som går till val för en jämlik kunskapsskola.

Socialdemokraterna avser anställa fler vuxna i skolan om de vinner valet i höst. Det ska vara färre barn i förskolegrupper och arbetsmiljön ska förbättras:
– Jag har varit lärare i över 20 år och vet vad skolan behöver. Att lyckas med sin skolgång är avgörande en individs framtid. I våra skolor ska alla elever få rätt stöd och ges utmaningar. Daglig fysisk rörelse och en stabil elevhälsa är också avgörande komponenter som måste prioriteras, säger oppositionsråd (S) Marie Axelsson.

Uppgång sedan 2002
Enligt de senaste siffrorna från kommunen var det ca 85 procent av eleverna som gick ut grundskolan som nådde gymnasiebehörighet, en klar ökning jämfört med 2017 då var femte elev gick ut utan gymnasiebehörighet. Värst var det i Valsta 2017 då hela 44,6 procent inte nådde gymnasiebehörighet till något program. Socialdemokraterna menar att kunskapsmålen ökat sedan 2002 då man tog över makten. Bara 61,5 procent klarade kunskapsmålen 2002 och 2017 var det alltså 75,5 procent. Lärare ska ägna mer tid åt lärande menar Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sigtuna_funkis
julbanner2
objekt2
nrh_lania
objekt4
outsider
funkis_2
komvuxq3_4
objekt3
sigtunavatten_standard
vanster_jul
colorama_vinter
connys