panorama
Marie Axelsson, oppositionsråd (S).Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S): Fler ska nå kunskapsmålen

Alla barn ska få stöd för att nå kunskapsmålen enligt Socialdemokraterna som går till val för en jämlik kunskapsskola.

Socialdemokraterna avser anställa fler vuxna i skolan om de vinner valet i höst. Det ska vara färre barn i förskolegrupper och arbetsmiljön ska förbättras:
– Jag har varit lärare i över 20 år och vet vad skolan behöver. Att lyckas med sin skolgång är avgörande en individs framtid. I våra skolor ska alla elever få rätt stöd och ges utmaningar. Daglig fysisk rörelse och en stabil elevhälsa är också avgörande komponenter som måste prioriteras, säger oppositionsråd (S) Marie Axelsson.

Uppgång sedan 2002
Enligt de senaste siffrorna från kommunen var det ca 85 procent av eleverna som gick ut grundskolan som nådde gymnasiebehörighet, en klar ökning jämfört med 2017 då var femte elev gick ut utan gymnasiebehörighet. Värst var det i Valsta 2017 då hela 44,6 procent inte nådde gymnasiebehörighet till något program. Socialdemokraterna menar att kunskapsmålen ökat sedan 2002 då man tog över makten. Bara 61,5 procent klarade kunskapsmålen 2002 och 2017 var det alltså 75,5 procent. Lärare ska ägna mer tid åt lärande menar Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
helsida
corner_helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
boisigtuna

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh