arlandagk_panorama
Marie Axelsson, oppositionsråd (S).Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S): Fler ska nå kunskapsmålen

Alla barn ska få stöd för att nå kunskapsmålen enligt Socialdemokraterna som går till val för en jämlik kunskapsskola.

rosta_sigtuna2

Socialdemokraterna avser anställa fler vuxna i skolan om de vinner valet i höst. Det ska vara färre barn i förskolegrupper och arbetsmiljön ska förbättras:
– Jag har varit lärare i över 20 år och vet vad skolan behöver. Att lyckas med sin skolgång är avgörande en individs framtid. I våra skolor ska alla elever få rätt stöd och ges utmaningar. Daglig fysisk rörelse och en stabil elevhälsa är också avgörande komponenter som måste prioriteras, säger oppositionsråd (S) Marie Axelsson.

Uppgång sedan 2002
Enligt de senaste siffrorna från kommunen var det ca 85 procent av eleverna som gick ut grundskolan som nådde gymnasiebehörighet, en klar ökning jämfört med 2017 då var femte elev gick ut utan gymnasiebehörighet. Värst var det i Valsta 2017 då hela 44,6 procent inte nådde gymnasiebehörighet till något program. Socialdemokraterna menar att kunskapsmålen ökat sedan 2002 då man tog över makten. Bara 61,5 procent klarade kunskapsmålen 2002 och 2017 var det alltså 75,5 procent. Lärare ska ägna mer tid åt lärande menar Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
eu_sap
nationaldag_helsida
oppning_helsida
varfest_helsida
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
mp_eu
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

rosta_sigtuna
v_eu
moderaterna_maj_outsider
oppning_outsider
connys
sh_oppet
mp_eu_outsider
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
ridskola2019_outsider
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
sap_outsider_eu
nationaldag_out