panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

180 sängplatser förbereds av kommunen

Sigtuna kommun ökar beredskap för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina.

Sedan 2:a mars har Sigtuna kommun aktiverat krisledningen för att snabbt kunna fatta beslut som kan krävas med anledning av kriget. Med anledning av Arlanda i kommunen samt Migrationsverket så har kommunen även startat arbetet med att förbereda Sagaskolan och Valstaskolan som boende för tillfälligt boende. Det ska ge 180 sängplatser, man kommer se till att de boende får mat tre gånger om dagen samt, dusch, rena sängkläder, wifi med mera.

Ett tiotal barn som flytt kriget i Ukraina har redan startat skolan i kommunen och där finns det modersmålslärare som kan tala barnens språk och ge dem stöd som de är i behov av. Kommunen samverkar bland annat med Migrationsverket, Polis, Försvarsmakten och Länsstyrelsen kring olika situationer som kan uppstå.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider