center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

180 nya fall-Över 1000 smittade i kommunen

Folkhälsomyndighetens siffror visar att 180 kommuninvånaren smittats av covid-19 vecka 48, det är det enskilt högsta antalet för en vecka sedan pandemin bröt ut.

Över 1000 kommuninvånare har nu smittats av covid-19, detta efter att det noterats 180 nya fall i kommunen för vecka 48. Totalt är det 1066 personer som smittats, drygt 60 personer har avlidit tillföljd av covid-19 under hela pandemin i kommunen.

Sigtuna ligger på 218 fall per 10 000 invånare, vilket är ungefär lika mycket som i Väsby. Men det är klart lägre än i grannkommunerna Bro och Vallentuna, även Knivsta i Uppsala län har fler fall per 10 000 invånare än Sigtuna. Samtliga kommuner ligger över 250 fall.

Kommunerna som har flest fall per 10 000 invånare är Södertälje, Huddinge, Lidingö och Salem.

I samband med de nya coronasiffrorna höll regeringen en presskonferens där man deklarerade att gymnasieskolor ska återgå till distansundervisning från och ed måndag och resten av terminen.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

valsta-jul_helsida
connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
dack-helsida
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
jul_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
nrh
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider