moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

180 nya fall-Över 1000 smittade i kommunen

Folkhälsomyndighetens siffror visar att 180 kommuninvånaren smittats av covid-19 vecka 48, det är det enskilt högsta antalet för en vecka sedan pandemin bröt ut.

Över 1000 kommuninvånare har nu smittats av covid-19, detta efter att det noterats 180 nya fall i kommunen för vecka 48. Totalt är det 1066 personer som smittats, drygt 60 personer har avlidit tillföljd av covid-19 under hela pandemin i kommunen.

Sigtuna ligger på 218 fall per 10 000 invånare, vilket är ungefär lika mycket som i Väsby. Men det är klart lägre än i grannkommunerna Bro och Vallentuna, även Knivsta i Uppsala län har fler fall per 10 000 invånare än Sigtuna. Samtliga kommuner ligger över 250 fall.

Kommunerna som har flest fall per 10 000 invånare är Södertälje, Huddinge, Lidingö och Salem.

I samband med de nya coronasiffrorna höll regeringen en presskonferens där man deklarerade att gymnasieskolor ska återgå till distansundervisning från och ed måndag och resten av terminen.

defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
mp_outsider2022
ewas_outsider