centrum_panorama2020

18-åring i swish-bedrägeri

En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

centrum_artikel

Flickan som vid tidpunkten för brottet bodde i Malmö tog emot totalt 15 000 kronor från en äldre mans konto. Någon hade ringt upp den äldre mannen som idag är avliden och inom bara några minuter hade man gjort 35 olika transaktioner till en summa på över 280 000 kronor. Två av transaktionerna på 5000 och 10 000 kronor gick alltså till den nu 18-åriga flickan som bor i Märsta.

Enligt flickan stod hon på COOP:s parkering i Malmö då en okänd man sa att han skulle swisha över en summa eftersom hans kontokort inte fungerade i automaten. Flickan var den enda i sällskapet som kunde ta emot via swish och efter att betalningen kommit in tog hon ut pengar och gav till den okända mannen.

Tingsrätten anser dock att flickan borde ha fattat misstanke då det var ett stort belopp som skulle tas ut och hin borde ha ställt följdfrågor eller gjort kontroller innan hon plockade ut pengarna. Hon godtog mannens förklaring på vaga grunder enligt rätten. Hon borde ha insett att pengarna härrörde från brott. Hon döms nu för penningtvättsförseelse till dagsböter på totalt 1500 kronor och ska betala tillbaka 15000 kronor till banken och dödsboet.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Tre nya dödsfall

Nyheter Sigtuna kommun ökar med tre nya dödsfall på grund av covid-19: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
sommarlov_outsider
nrh
studeravidare_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider