defacto_pan

18-åring i swish-bedrägeri

En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Flickan som vid tidpunkten för brottet bodde i Malmö tog emot totalt 15 000 kronor från en äldre mans konto. Någon hade ringt upp den äldre mannen som idag är avliden och inom bara några minuter hade man gjort 35 olika transaktioner till en summa på över 280 000 kronor. Två av transaktionerna på 5000 och 10 000 kronor gick alltså till den nu 18-åriga flickan som bor i Märsta.

Enligt flickan stod hon på COOP:s parkering i Malmö då en okänd man sa att han skulle swisha över en summa eftersom hans kontokort inte fungerade i automaten. Flickan var den enda i sällskapet som kunde ta emot via swish och efter att betalningen kommit in tog hon ut pengar och gav till den okända mannen.

Tingsrätten anser dock att flickan borde ha fattat misstanke då det var ett stort belopp som skulle tas ut och hin borde ha ställt följdfrågor eller gjort kontroller innan hon plockade ut pengarna. Hon godtog mannens förklaring på vaga grunder enligt rätten. Hon borde ha insett att pengarna härrörde från brott. Hon döms nu för penningtvättsförseelse till dagsböter på totalt 1500 kronor och ska betala tillbaka 15000 kronor till banken och dödsboet.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
happyhomes_2019
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
defacto_helsida