defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

177 nya fall förra veckan

Vecka 11 konstaterades 177 nya fall av covid-19 i kommunen vilket innebär att över 3100 kommuninvånare testats positivt under hela pandemin.

centrum_artikel

En ökning av covid-19-fall konstateras i kommunen för vecka 11, 177 personer testades positivt, jämfört med 154 vecka 10. Under hela pandemin har cirka 3100 personer smittats. I hela regionen var det drygt 8200 smittade och 11 avlidna. 54 personer var i behov av intensivvård. Avlidna totalt är 3982 personer varav 93 personer har nu avlidit med covid-19 i Sigtuna kommun.
– Det mest oroande just nu är den snabba ökningen av antalet patienter med covid-19 som är så sjuka att de behöver intensivvård. Det är en 30-procentig ökning sedan förra torsdagen. Det kräver många duktiga medarbetare på sjukhusen dygnet runt för att ta hand om de här mest allvarligt sjuka patienterna. Sjukhusen arbetar nu intensivt för att bemanna upp fler intensivvårdsplatser, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider