moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

17-åring körde EPA-traktor rattfull

En 17-åring från Märsta döms för att ha kört en EPA-traktor berusad.

Det är sällan som ungdomar döms för att ha kört EPA-traktorer eller mopedbilar. Men en 17-åring från Märsta som ertappades i Knivsta i en ombyggd Volvo 744 i somras hade 0,6 promille. Anledningen till att 17-åringen döms för ett grovt brott är för att fordonet uppfyller andra kriterier än en moped då det är en ombyggd personbil.

Eftersom 17-åringen även hade hög alkoholkoncentration anser rätten att något annan bedömning än grovt rattfylleri inte kan göras. Han döms nu till ungdomstjänst i 25 timmar och åläggs att betala 800 kronor till brottsofferfonden.

colorama_jul
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider