center_pan21
Här i Vikingahallen kan man vaccinera sigFoto: Region Örebro län

16-åringar kan boka vaccintid på måndag

Region Stockholm öppnar upp för 16-åringar att boka vaccintid från och med måndag.

centrum_artikel

Mer än 60 procent av den vuxna befolkningen är redan vaccinerad mot covid-19 i kommunen, nu kommer det bli möjligt för 16-åringarna att ta sin första vaccindos meddelar Region Stockholm. På måndag kan man boka in sig. Enligt Region Stockholm erbjuds 16-åringarna vaccin för att fler ska undvika att bli svårt sjuka i covid-19.
– 50 procent av den vuxna befolkningen i länet är ännu inte vaccinerad med två doser. Det är extra angeläget att invånarna vaccinerar sig med två doser när smittspridningen nu ökar och domineras av deltavarianten. Mot deltavarianten krävs två doser för att få ett riktigt bra skydd mot allvarlig sjukdom. Därför är det angeläget att så många som möjligt vaccinerar sig och därmed kraftigt minskar risken att bli svårt sjuk till följd av covid-19. Vi vill inte att ännu fler covid-patienter ska tvingas läggas in för vård på våra sjukhus igen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare Region Stockholm.

Region Stockholm skickar ut brev till 16-åringarna och dess vårdnadshavare. Samtidigt är det nu gott om tider för den som vill boka in sig för sin första eller andra dos.
– Intresset för vaccination är stort i alla åldersgrupper och vi håller hög takt i vaccinationsprogrammet vilket är viktigt inför hösten, säger Magnus Thyberg.

Fotnot: 16-åringar kommer inte kunna vaccinera sig i Vikingahallen utan hänvisas till andra centraler i länet.

centrum_helsida2020
2020_helsida
helsida_var2021
vaccin
mp_host_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys