moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

16-årig flicka döms för rån

En 16-årig flicka från Märsta döms för att ha rånat en annan flicka på hennes telefon.

Händelsen inträffade i januari i år vid en busshållsplats i en av Stockholms västra förorter. Den 16-åriga flickan från Märsta hotade till sig en mobiltelefon från en annan flicka.
– Du har fem sekunder på dig att ge mig din telefon, ska 16-åringen ha sagt.

Målsäganden svarade nej varpå efter ytterligare hot så knuffades hon i bröstet, 16-åringen tog då telefonen från målsägandens högra ficka. Därefter fick målsägaren en örfil på kinden. En annan flicka som var i sällskap med märstaflickan hade också medverkat till rånet anses det. Båda döms nu för rån men frikänns från åtal om övergrepp i rättssak. De ska tillsammans betala 9800 kronor i skadestånd sam göra ungdomstjänst på 90 timmar.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider