moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild

150 nya jobb när Eurowings etablerar bas

150 jobbtillfällen väntas när Eurowings etablerar bas på Arlanda 2022.

centrum_artikel

Eurowings som ägs av Lufthansa gör som bland annat Ryanair och Finnair, de etablerar bas på Arlanda. Det tyska flygbolaget kommer ha femflygplan stationerade på Arlanda och i ett första skede ska 150 personer anställas.

Man kommer också erbjuda 20 linjer till stora europeiska städer som Berlin, Barcelona, Rom, Köpenhamn, Nice, Palma, Gdansk och Pristina. Biljetter släpps inom kort via webb och app. Priserna ligger från 300 kronor per enkelbiljett.
– Vi kommer attrahera många svenska resenärer och affärsresenärer med vår knivskarpa service, säger VD Jens Bischof.

Basen på Arlanda blir den elfte i Europa för Eurowings. Första planet går 27:e mars.

Arlanda kan få hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda kan prisas för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

bostad_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
dack-outsider
connys