moderaterna_juni
Misshandeln ska ha skett i en skog dit 15-åringen förde bort 16-åringen.Foto: Jamshid Jamshidi

15-åring misstänks för människorov – Förde bort pojke till skogen

En 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel sedan han fört bort en 16-åring i en bil in i skogen och där misshandlade honom.

Tidningen Metro rapporterar om att en 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel av en 16-årig pojke. Händelsen ska ha skett i kommunen i september och bland bevisningen finns en mobilfilm som visar delar av händelsen enligt tidningen.
– Det här är två ensamkommande flyktingbarn och det har funnits en koppling mellan dem. Den här pojken har tagit med sig den andre killen för att reda ut en konflikt, påstår jag, säger åklagare Jesper Paulander till Metro.

Fler hörs på filmen
Konflikten ska ha handlat om en stöld, utöver målsäganden så finns det ytterligare en person på platsen som alltså filmar. Man kan också höra fler personer men åklagaren har inte lyckats identifiera fler misstänkta gärningsmän. Polisen kopplades in redan samma dag som händelsen inträffade. 15-åringen åtalas för människorov, mindre grovt brott, och misshandel. Rättegången inleds nästa vecka.

Erkänner misshandel
15-åringen erkänner misshandel men förnekar människorov. Hans advokat Helena Erfors vill inte kommentera något för Metro innan förhandlingen. 15-åringen ska bland annat ha tagit strupgrepp på pojken, slagit honom i ansiktet och dragit honom i örat.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

brf_englamarken
varen2018
februari

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

outsider_moderat
forskontor
standard_ridskola
sap_outsider
nfc_vinter
vuxentutbildning
objekt3
outsider_defacto
objekt2
connys
objekt4
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
val2018