moderaterna_feb
Misshandeln ska ha skett i en skog dit 15-åringen förde bort 16-åringen.Foto: Jamshid Jamshidi

15-åring misstänks för människorov – Förde bort pojke till skogen

En 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel sedan han fört bort en 16-åring i en bil in i skogen och där misshandlade honom.

Tidningen Metro rapporterar om att en 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel av en 16-årig pojke. Händelsen ska ha skett i kommunen i september och bland bevisningen finns en mobilfilm som visar delar av händelsen enligt tidningen.
– Det här är två ensamkommande flyktingbarn och det har funnits en koppling mellan dem. Den här pojken har tagit med sig den andre killen för att reda ut en konflikt, påstår jag, säger åklagare Jesper Paulander till Metro.

Fler hörs på filmen
Konflikten ska ha handlat om en stöld, utöver målsäganden så finns det ytterligare en person på platsen som alltså filmar. Man kan också höra fler personer men åklagaren har inte lyckats identifiera fler misstänkta gärningsmän. Polisen kopplades in redan samma dag som händelsen inträffade. 15-åringen åtalas för människorov, mindre grovt brott, och misshandel. Rättegången inleds nästa vecka.

Erkänner misshandel
15-åringen erkänner misshandel men förnekar människorov. Hans advokat Helena Erfors vill inte kommentera något för Metro innan förhandlingen. 15-åringen ska bland annat ha tagit strupgrepp på pojken, slagit honom i ansiktet och dragit honom i örat.

foretagarlunch
forskontor
sigtuna_bygglov
februari
pedagog2018

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

objekt2
veterankraft_standard
nfc_vinter
standard
sigtunavatten_standard
sangensemble
objekt4
Festspecialisten – Standard
Norra Redovisningshuset
standard_start
matcher_skanela
outsider_defacto
standard_ridskola
vuxentutbildning
objekt3