moderaterna_tack
Misshandeln ska ha skett i en skog dit 15-åringen förde bort 16-åringen.Foto: Jamshid Jamshidi

15-åring misstänks för människorov – Förde bort pojke till skogen

En 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel sedan han fört bort en 16-åring i en bil in i skogen och där misshandlade honom.

Tidningen Metro rapporterar om att en 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel av en 16-årig pojke. Händelsen ska ha skett i kommunen i september och bland bevisningen finns en mobilfilm som visar delar av händelsen enligt tidningen.
– Det här är två ensamkommande flyktingbarn och det har funnits en koppling mellan dem. Den här pojken har tagit med sig den andre killen för att reda ut en konflikt, påstår jag, säger åklagare Jesper Paulander till Metro.

Fler hörs på filmen
Konflikten ska ha handlat om en stöld, utöver målsäganden så finns det ytterligare en person på platsen som alltså filmar. Man kan också höra fler personer men åklagaren har inte lyckats identifiera fler misstänkta gärningsmän. Polisen kopplades in redan samma dag som händelsen inträffade. 15-åringen åtalas för människorov, mindre grovt brott, och misshandel. Rättegången inleds nästa vecka.

Erkänner misshandel
15-åringen erkänner misshandel men förnekar människorov. Hans advokat Helena Erfors vill inte kommentera något för Metro innan förhandlingen. 15-åringen ska bland annat ha tagit strupgrepp på pojken, slagit honom i ansiktet och dragit honom i örat.

defacto_banner_sep
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_host2018
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

hostfest_centrum
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

objekt2
sbrf_sep
connys
sigtunavatten_standard
objekt4
komvuxq3_4
nfc_vinter
objekt3
Norra Redovisningshuset
outsider
sportfiske_banner