julbanner
Misshandeln ska ha skett i en skog dit 15-åringen förde bort 16-åringen.Foto: Jamshid Jamshidi

15-åring misstänks för människorov – Förde bort pojke till skogen

En 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel sedan han fört bort en 16-åring i en bil in i skogen och där misshandlade honom.

Tidningen Metro rapporterar om att en 15-årig pojke åtalas för människorov och misshandel av en 16-årig pojke. Händelsen ska ha skett i kommunen i september och bland bevisningen finns en mobilfilm som visar delar av händelsen enligt tidningen.
– Det här är två ensamkommande flyktingbarn och det har funnits en koppling mellan dem. Den här pojken har tagit med sig den andre killen för att reda ut en konflikt, påstår jag, säger åklagare Jesper Paulander till Metro.

Fler hörs på filmen
Konflikten ska ha handlat om en stöld, utöver målsäganden så finns det ytterligare en person på platsen som alltså filmar. Man kan också höra fler personer men åklagaren har inte lyckats identifiera fler misstänkta gärningsmän. Polisen kopplades in redan samma dag som händelsen inträffade. 15-åringen åtalas för människorov, mindre grovt brott, och misshandel. Rättegången inleds nästa vecka.

Erkänner misshandel
15-åringen erkänner misshandel men förnekar människorov. Hans advokat Helena Erfors vill inte kommentera något för Metro innan förhandlingen. 15-åringen ska bland annat ha tagit strupgrepp på pojken, slagit honom i ansiktet och dragit honom i örat.

defacto_host2018
happy_homes_juli
fme_jul
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
julbanner2
sportfiskebanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt3
funkis_2
sigtunavatten_standard
objekt2
nrh_lania
komvuxq3_4
vanster_jul
objekt4
outsider
colorama_vinter
connys