arlandagolf_pan_aug
MIK firar tre poäng mot Vaksala.Foto: Insändarbild/Märsta IK

15-årige Wennberg debuterade i Division 3

Märsta IK tog andra raka segern i Division 3 och debuterade i A-lagssammanhang gjorde 15-åringen Daniel Wennberg.

På grund av öentaskrivande anlände ordinarie målvakten Victor Elfström sent till matchen i Uppsala mot Vaksala. Det innebar att tränare Kaj Eskelinen skickade in 15-årige Daniel Wennberg i målet. Daniel stod i mål i fem minuter och under den korta tiden avvärjde han ett friläge. Victor Elfström byttes in i femte minuten.

Märsta IK tog ledningen i slutet av första halvlek och ökade på med två mål i mitten av andra. Matchen verkade punkterad men Vaksala reducerade i 84:e minuten och i 91:a kom ännu ett mål för hemmalaget. Men närmare än så kom inte Vaksala. Därmed kliver MIK upp på säker mark även om det är bara två poäng ner till negativ kvalplats, det är även tre upp till Värtan som innehar kvalplats till tvåan

Målen
Alsayed (42), Issa (63), Toure (63)

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

sommar_centrum

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

arlanda_golf_juli

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

Helgens matcher: Viktiga poäng står på spel

Fotboll Viktiga poäng står på spel i Division 3, 4, 5 och 7. Märsta IK jagar överlevnad i trean medan FC Arlanda vill befästa sin serieledning. Rosersberg behöver studsa tillbaka efter förlusten i seriefinalen och i sjuan närmar vi oss ett avgörande mellan FC Arlanda2 och Märsta Syrianska.

division 5

RIK föll i toppmötet

Fotboll Gimo vann toppmötet mot Rosersberg IK och därmed är chansen liten för att RIK ska kunna ta klivet upp i fyran kommande säsong.

nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider