center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

1300 fler arbetslösa på ett år

Efter ett år med coronapandemin har arbetslösheten i kommunen ökat med 3,9 procentenheter.

centrum_artikel

Förra året vid den här tidpunkten var arbetslösheten 8,2 procent, den hade börjat stiga redan sista halvåret 2019. Februaris arbetslöshet är 12,1 procent, en ökning med 3,9 procentenheter på ett år. Dock har den varit relativt oförändrad det senaste halvåret kring 12 procent.

Bland utrikesfödda är var femte arbetslös viket är en ökning med 6 procentenheter på ett år och bland ungdomar har arbetslösheten gått upp med fem procent till 12,1 procent. Bara Södertälje och Botkyrka har högre arbetslöshet i länet än Sigtuna, båda kommunerna ligger strax över 13 procent. Cirka 3200 personer i kommunen mellan 16-64 år var inskrivna som arbetssökande, en ökning med 1300 sedan förra året.

Uppdaterad 11.37

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
nrh
dack-outsider