defacto_panorama_mustasch
Syrianska Arameiska Föreningen i SigtunaFoto: Insändarbild

Nybildad syriansk förening bjuder in fransk föreläsare

Syrianska Arameiska Föreningen i Sigtuna har bjudit in en föreläsare från Frankrike för att prata om den syrianska identiteten.

centrum_farsdag_artikel

För sju månader sedan bildades Syrianska Arameiska Föreningen i Sigtuna och engagemanget har varit stort, idag har man 110 medlemmar och man fortsätter växa. Bland aktiviteterna finns föreläsningar och idag söndag gästar Dr Henri Bedros Kika som är forskare i historia. Han kommer att prata om den syrianska historiska identiteten. Syrianska Riksförbundets styrelse kommer också vara med för den som vill ställa frågor om deras verksamhet.

Syrianska Arameiska Kulturföreningens verksamhet är främst till förmån för att vara ett språkrör för syrianerna i Sigtuna men målet är att vara en brobyggare i samhället och samverka med andra organisationer och institutioner inom kommunen för ett bättre samhälle. Man hoppas kunna ha evenemang inom musik, dans, scoutkår, barn- och familjeaktiviteter med mera. Föreningen hyr in sig hos kommunen idag men kikar runt efter lämpliga lokaler som man kan ha egen verksamhet i.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
centrum_farsdag
ica_oktober

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

connys
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider