moderater-bokslut
Syrianska Arameiska Föreningen i SigtunaFoto: Insändarbild

Nybildad syriansk förening bjuder in fransk föreläsare

Syrianska Arameiska Föreningen i Sigtuna har bjudit in en föreläsare från Frankrike för att prata om den syrianska identiteten.

centrum_artikel

För sju månader sedan bildades Syrianska Arameiska Föreningen i Sigtuna och engagemanget har varit stort, idag har man 110 medlemmar och man fortsätter växa. Bland aktiviteterna finns föreläsningar och idag söndag gästar Dr Henri Bedros Kika som är forskare i historia. Han kommer att prata om den syrianska historiska identiteten. Syrianska Riksförbundets styrelse kommer också vara med för den som vill ställa frågor om deras verksamhet.

Syrianska Arameiska Kulturföreningens verksamhet är främst till förmån för att vara ett språkrör för syrianerna i Sigtuna men målet är att vara en brobyggare i samhället och samverka med andra organisationer och institutioner inom kommunen för ett bättre samhälle. Man hoppas kunna ha evenemang inom musik, dans, scoutkår, barn- och familjeaktiviteter med mera. Föreningen hyr in sig hos kommunen idag men kikar runt efter lämpliga lokaler som man kan ha egen verksamhet i.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kcbygg_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
nrh