moderaterna_feb
Rolf Tingwall från Rotaryklubben med glada barn från S:t Pers Skola efter planteringen av 4000 lökar i Klockbacken.Foto: Sigtuna Rotary/Bertram Langemar

12-årig tradition lever vidare

Barn från S:t Pers skola medverkade vid den årliga lökplanteringen i Klockbacken: - Cirka 48000 lökar har planterats under dessa år. Framförallt är det gula påskliljor men även blå Scilla har planterats. Vi väntar nu på våren för att åter få uppleva blomprakten i Sigtunas Klockbacke, hälsar Bertram Langemar vid Sigtuna Rotary.

Under tolv års tid har Rotary i Sigtuna tillsammans med skolbarn från S:t Pers skola planterat lökar i Klockbacken, genom alla år har det planterats 48000 lökar enligt Bertram Langemar, projektledare Sigtuna Rotaryklubb. På onsdagen planterades 4000 blomlökar av både rotarymedlemmar och ca 100 skolbarn som gjorde jobbet i soligt väder under förmiddagen.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

foretagarlunch
februari
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard_ridskola
sangensemble
Norra Redovisningshuset
objekt3
objekt4
standard_start
vuxentutbildning
veterankraft_standard
standard
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt2
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard