varumarke_defacto_sommar
Rolf Tingwall från Rotaryklubben med glada barn från S:t Pers Skola efter planteringen av 4000 lökar i Klockbacken.Foto: Sigtuna Rotary/Bertram Langemar

12-årig tradition lever vidare

Barn från S:t Pers skola medverkade vid den årliga lökplanteringen i Klockbacken: - Cirka 48000 lökar har planterats under dessa år. Framförallt är det gula påskliljor men även blå Scilla har planterats. Vi väntar nu på våren för att åter få uppleva blomprakten i Sigtunas Klockbacke, hälsar Bertram Langemar vid Sigtuna Rotary.

marstac_aug

Under tolv års tid har Rotary i Sigtuna tillsammans med skolbarn från S:t Pers skola planterat lökar i Klockbacken, genom alla år har det planterats 48000 lökar enligt Bertram Langemar, projektledare Sigtuna Rotaryklubb. På onsdagen planterades 4000 blomlökar av både rotarymedlemmar och ca 100 skolbarn som gjorde jobbet i soligt väder under förmiddagen.

defacto_panorama_boka_mote

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

happy_homes_sommar
forskontor
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

standard
cricketklubben
sbrf2
oriongatan174
standard_ridskola
borg
matcher_skanela
lillabjorn5
Norra Redovisningshuset
korsbarsvagen1
Frisyr – Standard
standard
korpentraning
Festspecialisten – Standard
lions_standard
dogranch
connys