arlandagk_panorama
Steningehöjdens skolaFoto: Sigtuna kommun

11,7 miljoner till höjda lärarlöner

Skolverket har gett Sigtuna kommun 11,7 miljoner som kommer att användas till att höja lärarlönerna med start i höst.

centrum_pask

Skolverket har via det så kallade Lärarlyftet gett Sigtuna kommun 11,7 miljoner kronor för att stärka lärarlönerna. Pengarna ska användas för att höja lönerna i hela kommunens lärarkår med 2500-3000 kronor i månaden. Rektorerna kommer även ha möjlighet till individuell lönehöjning utifrån ett antal bedömningskriterier. Sigtuna kommuns lärare är sedan tidigare bland de bäst betalda i landet. Der nya lönerna börjar betalas ut i november. En förutsättning för att lönerna ska betalas ut är att regeringen fattar beslut om statsbidrag till lärarlöner.

colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

centrum_pask_helsida

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

ica_pask

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_helsida
happyhomes_2019
fme_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2