eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Lärare ska coacha varandra

Sigtuna kommun har inlett ett tvåårigt försök med lärocoacher som ska hjälpa lärarna att bli bättre i undervisningen.

centrum_artikel_host

Tre förstelärare kommer under våren att gå en utbildning för att bli coacher åt sina kollegor; Maria Kempe, Lunda Lindqvist Nyberg och Maria Kvickström. De kommer att få i uppgift att utveckla och sprida metoder som höjer elevernas kunskapssreultat. Tanken är att lärare genom handledning ska bli mer trygga i sin roll vilket ska leda till ökad kvalitet i undervisningen och högre resultat.
– Att rekrytera, behålla och utveckla de bästa lärarna till Sigtuna kommun är av central betydelse för oss. Det är roligt att vi kan ge våra lärare möjlighet att utvecklas. Det här kan också vara ett utmärkt verktyg för att lyfta fram och sprida goda exempel och best practice till andra skolor, säger grundskolechefen Johan Adler.

De tre lärarna träffades nyligen tillsammans med Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Berqvist. Bergqvist uppger i pressmeddelandet från Sigtuna kommun att satsningen på lärocoacher handlar om att se läraren som den viktigaste faktorn för elevernas kunskapsutveckling. Maria Kvickström, lärare, konstaterar att i Sigtuna kommun har man öppnat upp klassrummen för varandra, att det är ett bra sätt att jobba tillsammans och att lärare kan få professionell feedback på det man gör.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider