Så här blir OBOS kvarter i Sigtuna StadsängarFoto: Illustration/Scheiwiller Svensson Arkitektkontor

OBOS får uppdrag i Sigtuna Stadsängar

OBOS Sverige AB har tecknat avtal om att bygga två kvarter i Sigtuna Stadsängar.

Vetlandabaserade OBOS Sverige AB har fått uppdraget om att bygga två kvarter i Sigtuna Stadsängar. Enligt ett pressmeddelande rör det sig om 100 lägenheter i de två kvarteren. OBOS Sverige AB anses bygga sunda hus med fokus på hållbarhet. Företaget har fått markrabatt eftersom man tillämpar ett miljötänk sitt byggande. Rabatten går sedan till en aktiv social insats för en bättre värld lokalt och globalt.

OBOS Sverige AB bygger huvudsakligen i trä, ett material som lagrar koldioxid under hela sin livstid. OBOS samhällsengagemang sträcker sig enligt pressmeddelandet över både ett miljömässigt och socialt perspektiv:
– Det gläder oss att OBOS utvecklar Sigtuna stadsängar efter den vision som invånarna varit med och tagit fram, kommenterar Kim Hulthen, VD på Sigtuna Stadsängar Exploaterings AB.

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening