halloween_centrum
Foto: Svenska Kyrkan

110 avlidna med covid-19 under pandemin

Socialstyrelsen rapporterar in att 110 kommuninvånare avlidit under coronapandemin med covid-19.

centrum_artikel

1:a juli lättades restriktionerna upp i landet. Pandemin har krävt drygt 4100 stockholmares liv varav 110 är från Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsens senaste siffror till och med 27/6. De senaste två månaderna har enstaka kommuninvånare avlidit med covid-19. Region Stockholm uppmanar att man följer råd och rekommendationer även efter 1 juli:
– Livet blir lite lättare nu, men covid-19 är inte borta. Inte heller risken att bli sjuk eller i värsta fall avlida. Därför är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig nu, innan smittan kanske tar fart igen till hösten, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm, i ett uttalande.

Bakgrunden till de mildrade restriktionerna är att smittspridningen gått ner de senaste veckorna.
– Det är glädjande men vi måste fortsatt följa de grundläggande råden för att smittspridningen inte ska ta fart igen för att restriktionerna lättar, fortsätter Elda Sparrelid.

Vaccineringen har också minskat smittspridning och att antalet sjukhusinläggningar minskat. Mer än hälften av den vuxna befolkningen i länet har fått minst en dos vaccin och vaccineringen pågår hela sommaren. Fram till oktober väntas en vaccinationscentral finnas i Vikingahallen.
– Det är viktigt att så många som någonsin är möjligt vaccinerar sig och tar både den första och andra sprutan. Med en ännu högre vaccinationsgrad kan vi förhoppningsvis se fram emot ytterligare steg mot ett mer normalt liv, uppger Elda Sparrelid.

defacto_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

centrum_helsida2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
dack-outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider