moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Mordmisstänkt gripen i Tyskland

Den 24-årige mannen som misstänkts för mordet på en kvinna på Sleipnergatan har gripits i Tyskland. – Jag kan bekräfta att han greps under lördagskvällen, det ligger hos tyska myndigheter nu, säger Helena Ekstrand, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten.

Det var söndagen den 15 januari som polisen larmades till Sleipnergatan och fann en svårt skadad kvinna. Polisen lyckades inte rädda livet på henne, utan hon avled till följd av hennes skador. Enligt uppgifter till märsta.nu är kvinnan i 40 årsåldern och mördades med en kniv.
– Hennes anhöriga är underrättade, sa Carin Wetterlöf vid Polisen Stockholm Nord, under morddagen.

Flydde till Tyskland
Polisen utfärdade ett rikslarm då man misstänkte att han skulle fly landet, och sedan förra veckan efterlystes 24-åringen internationellt och häktades i sin utevaro. Polisen har intensivt sökt efter 24-åringen, och under helgen fick man ett stort genombrott – mannen greps i Tyskland.
– Jag kan bekräfta att han greps i Tyskland under lördagskvällen, det ligger hos tyska myndigheter nu, säger Helena Ekstrand som är pressansvarig hos Åklagarmyndigheten.

Kommer att överlämnas till Sverige
Polisens presstalesperson, Lars Byström, har inga uppgifter om hur gripandet gick till, men berättar att man nu jobbar med att få 24-åringen överlämnad till Sverige.
– Nu återstår en del formalia innan han skickas tillbaka till Sverige, sen hålls förhör och en ny häktningsförhandling här, sen beslutar åklagare om vad som ska göras, säger Lars Byström.

Hur lång tid kan det ta innan han lämnas över till Sverige?
– Det är lite svårt att säga, det beror oftast på rutinerna i respektive land.

Polisen vill inte uttala sig om vilken koppling 24-åringen har till kvinnan. Men mannen ska vara folkbokförd i nordvästra Stockholm.

Fotnot: märsta.nu har sökt mannens advokat, Patrik Lindblom, för en kommentar.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
2020_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider