invigning_clasohlsson
Foto: Pressbild
IKEA och Bring invigde det nya distributionslagret i Arlandastad. På bilden från vänster: Tobias Åbonde ansvarig för hemleveranser i Norden Bring Express, Peter Nilsson kundupplevelsechef IKEA Sverige, Thomas Tscherning Divisionsdirektör Bring Express och Mikael Redin, VD IKEA Svenska ABFoto: Pressbild

100 nyanställs till IKEA:s lager

IKEA öppnade sitt distributionslager i Arlandastad under fredagen: - En smartare och snabbare distribution är en grundförutsättning för möta de behov och förväntningar våra kunder har när de handlar på IKEA, uppger Mikael Redin VD på IKEA Svenska AB.

banner_artikel

I april i år offentliggjorde IKEA att det skulle starta upp ett distributionslager i Arlandastad som Bring ska hantera. Lagret kommer att stötta e-handelns volymökningar och möjliggör båd snabbare och precisare leveranser till kunder enligt ett pressmeddelande från IKEA.

Flyttar delar från Torsvik
Den centrala distributionen fanns tidigare helt i Torsvik utanför Jönköping men nu kommer 20 procent av den flyttas till Arlandastad.
– Förutom att vi kommer närmare kunderna i Stockholmsregionen är en stor vinst med det nya e-handelslagret att det kommer att gå färre lastbilstransporter till och från Stockholm. Minskade lastbilstransporter är möjligt då vi nu kan packa lastbilarna smartare och mer effektivt. Det blir bättre för våra kunder och miljön, berättar Mikael Redin VD på IKEA Svenska AB.

100 nyanställs
Bring kommer både stå för drift och egen personal. Till lagret har man nyrekryterar ca 100 medarbetare:
– Vi på Bring är stolta över detta samarbete och att vi kan ge IKEA möjligheten till ett ännu bättre konsumenterbjudande. Avtalet är ett bevis och ligger i linje med Brings satsning inom e-handel och konsumentlogistik, säger Tobias Åbonde, ansvarig konsumentleveranser Bring Norden.

varen2018

Elbanan invigd vid Arlanda

Näringsliv På onsdagen invigdes elbanan eRoad Arlanda mellan Arlanda-Rosersberg: - Jobb är en förutsättning för den välfärd som vi levererar i kommunen, och just nu skapas många jobb kring Arlanda. Det blir dock en belastning på miljön, och den belastningen måste uppvägas av något. Då är innovationer och teknikutveckling som eRoadArlanda viktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

dackia_2018
forskontor
center_banner2

Comfort ordnar omfattande energilösning

Näringsliv Comfort Karby VVS har fått ett stort uppdrag om att värmeeffektiviseringar för BRF Dragonen på Sätuna: - Brf Dragonen kommer minska sina utsläpp av CO2 med ca 148 000kg om året. berättar Johan Lundgren, VD.

februari

Märsta Förenade gör en insats på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade har under veckan haft fullt upp med att snöröja både i kommunen och på Arlanda flygplats: - Vi har haft tio enheter som rullat i 48 timmar på Arlanda och just nu tre stycken som röjer snö på Bromma. Alla enheter stödjer uppdragsgivarens plogenheter med bortforsling av snön. Slungan kan i optimala fall lasta våra bilar på tre sekunder, berättar Anders Wahlgren, transportledningschef på Märsta Förenade.

matcher_skanela
connys
val2018
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt2
objekt4
nfc_vinter
vuxentutbildning
objekt3
standard_ridskola
standard_start
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset