moderaterna_juni
Foto: Pressbild
IKEA och Bring invigde det nya distributionslagret i Arlandastad. På bilden från vänster: Tobias Åbonde ansvarig för hemleveranser i Norden Bring Express, Peter Nilsson kundupplevelsechef IKEA Sverige, Thomas Tscherning Divisionsdirektör Bring Express och Mikael Redin, VD IKEA Svenska ABFoto: Pressbild

100 nyanställs till IKEA:s lager

IKEA öppnade sitt distributionslager i Arlandastad under fredagen: - En smartare och snabbare distribution är en grundförutsättning för möta de behov och förväntningar våra kunder har när de handlar på IKEA, uppger Mikael Redin VD på IKEA Svenska AB.

I april i år offentliggjorde IKEA att det skulle starta upp ett distributionslager i Arlandastad som Bring ska hantera. Lagret kommer att stötta e-handelns volymökningar och möjliggör båd snabbare och precisare leveranser till kunder enligt ett pressmeddelande från IKEA.

Flyttar delar från Torsvik
Den centrala distributionen fanns tidigare helt i Torsvik utanför Jönköping men nu kommer 20 procent av den flyttas till Arlandastad.
– Förutom att vi kommer närmare kunderna i Stockholmsregionen är en stor vinst med det nya e-handelslagret att det kommer att gå färre lastbilstransporter till och från Stockholm. Minskade lastbilstransporter är möjligt då vi nu kan packa lastbilarna smartare och mer effektivt. Det blir bättre för våra kunder och miljön, berättar Mikael Redin VD på IKEA Svenska AB.

100 nyanställs
Bring kommer både stå för drift och egen personal. Till lagret har man nyrekryterar ca 100 medarbetare:
– Vi på Bring är stolta över detta samarbete och att vi kan ge IKEA möjligheten till ett ännu bättre konsumenterbjudande. Avtalet är ett bevis och ligger i linje med Brings satsning inom e-handel och konsumentlogistik, säger Tobias Åbonde, ansvarig konsumentleveranser Bring Norden.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

sportfiskebanner2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

socialutmarkelse
happy_homes_juli
sap_valet2018
steningeslottsommar

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

vuxentutbildning
outsider_moderat
nfc_vinter
connys
val2018
sap_outsider
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
forskontor
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
yearlingsales