moderaterna_panorama
Rotebro och Märsta IK ställer upp inför matchen. Foto: Insändarbild/Märsta IK

Välgörenhetsmatch drog in 5000 kronor

Märsta IK spelade en match på söndagen till minne av sin lagkamrat Melissa Kuluman som gick bort för ett år sedan. Matchen drog in 5000 kronor till organisationen Min Stora Dag.

Märsta IK Dam/Juniorlag spelade en match mot Rotebro på Midgårdsvallen i söndags. Men det var inte vilken match som helst, det var en match till minne av Mellisa Kuluman, en lagkamrat fram till för ett år sedan innan hon tragiskt gick bort i cancer på dagen 3:e april 2015.
– Rotebro ställde upp som motståndare och det var en känslosam och fin tillställning. Själva matchen vanns med 7-0 och vackert spel levererades av tjejerna till den stora publiken på plats, 138 åskådare, berättar tränaren Joakim Folmer-Hansen.

Fick träffa Zlatan
Förutom matchen arrangerade Märsta IK en insamling till organisationen Min Stora Dag som ger sjuka möjlighet att träffa sina idoler. Melissa fick träffa Zlatan Ibrahimovic genom organisationen. 5000 kronor samlades in bland publiken.
– Ingen i laget kommer någonsin bära hennes nr. 19, men den ska ständigt vara med oss ändå. Vi och hennes familj ser gärna att fler tänker på Min Stora Dag och stöttar den organisationen, säger Joakim

defacto_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
ewas_outsider