moderat_jul_nyar
Rotebro och Märsta IK ställer upp inför matchen. Foto: Insändarbild/Märsta IK

Välgörenhetsmatch drog in 5000 kronor

Märsta IK spelade en match på söndagen till minne av sin lagkamrat Melissa Kuluman som gick bort för ett år sedan. Matchen drog in 5000 kronor till organisationen Min Stora Dag.

Märsta IK Dam/Juniorlag spelade en match mot Rotebro på Midgårdsvallen i söndags. Men det var inte vilken match som helst, det var en match till minne av Mellisa Kuluman, en lagkamrat fram till för ett år sedan innan hon tragiskt gick bort i cancer på dagen 3:e april 2015.
– Rotebro ställde upp som motståndare och det var en känslosam och fin tillställning. Själva matchen vanns med 7-0 och vackert spel levererades av tjejerna till den stora publiken på plats, 138 åskådare, berättar tränaren Joakim Folmer-Hansen.

Fick träffa Zlatan
Förutom matchen arrangerade Märsta IK en insamling till organisationen Min Stora Dag som ger sjuka möjlighet att träffa sina idoler. Melissa fick träffa Zlatan Ibrahimovic genom organisationen. 5000 kronor samlades in bland publiken.
– Ingen i laget kommer någonsin bära hennes nr. 19, men den ska ständigt vara med oss ändå. Vi och hennes familj ser gärna att fler tänker på Min Stora Dag och stöttar den organisationen, säger Joakim

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

defacto_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

colorama_jul
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

nrh
sigtunavatten_outsider
teatergrillen_outsider
connys