januari
Fredrik BägerfeldtFoto: Privat

Uppdrag för Bägerfeldt i Indien

Sigtunabon Fredrik Bägerfeldt har fått uppdrag av en indisk klubb och befinner sig nu där efter en kort sejour i Spanien.

centrum_artikel

I somras berättade märsta.nu om sigtunabon Fredrik Bäyerfeldts uppdrag i spanska Division 3-laget Ontinyent CF. Men den sejouren blev kortvarig då Fredrik valde att lämna sitt uppdrag som assisterande tränare i samma veva som huvudtränaren fick gå, rapporterar sajten 90MinunterUppland.

Istället gick flyttlasset till Indien och Sudeva som spelar i den privata ligan I-league division 2.
– Dels är jag huvudtränare för a-laget sedan är jag technical director för hela klubben. Det innebär i korta drag att bygga upp en filosofi och modell för klubben att utbilda spelare och ledare. Se till att alla spelare får rätt utbildning på rätt nivå, berättar han för sajten.

Kontraktet gäller till april 2017 men en förlängning är inte långt borta. Fredrik ser fram emot utmaningen att utveckla indisk fotboll:
– Fotbollen i Indien bara växer och växer. Man klättrar på FIFA rankingen och det finns spelare nu som får testa i Europa. En indisk spelare är i Villa Real. Det bor 1,2 miljarder här. Bara i Delhi finns det 19 miljoner. Som jag sa så växer fotbollen och det finns gott om unga talanger, säger han.

Han lever på lönen i Indien men samtidigt är familjen kvar hemma i Sverige, dottern studerar i Uppsala och sonen på fotbollsgymnasium i Värnamo som Jonas Thern håller i. Hans fru är dock kvar i Spanien men till jul ska de alla sammanstråla i Sverige. Hans mål är att Sudeva och Europa inom tio år kommer att stör nära varandra. Fredrik har tidigare varit engagerad i Valsta Syrianska, Bollstanäs och även ungdomsansvarig i Sigtuna IF.

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

centrum_helsida2020

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

prima_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

meko_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

defacto_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

januari_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

ridskola2020_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

connys_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.