panorama
Fredrik BägerfeldtFoto: Privat

Uppdrag för Bägerfeldt i Indien

Sigtunabon Fredrik Bägerfeldt har fått uppdrag av en indisk klubb och befinner sig nu där efter en kort sejour i Spanien.

I somras berättade märsta.nu om sigtunabon Fredrik Bäyerfeldts uppdrag i spanska Division 3-laget Ontinyent CF. Men den sejouren blev kortvarig då Fredrik valde att lämna sitt uppdrag som assisterande tränare i samma veva som huvudtränaren fick gå, rapporterar sajten 90MinunterUppland.

Istället gick flyttlasset till Indien och Sudeva som spelar i den privata ligan I-league division 2.
– Dels är jag huvudtränare för a-laget sedan är jag technical director för hela klubben. Det innebär i korta drag att bygga upp en filosofi och modell för klubben att utbilda spelare och ledare. Se till att alla spelare får rätt utbildning på rätt nivå, berättar han för sajten.

Kontraktet gäller till april 2017 men en förlängning är inte långt borta. Fredrik ser fram emot utmaningen att utveckla indisk fotboll:
– Fotbollen i Indien bara växer och växer. Man klättrar på FIFA rankingen och det finns spelare nu som får testa i Europa. En indisk spelare är i Villa Real. Det bor 1,2 miljarder här. Bara i Delhi finns det 19 miljoner. Som jag sa så växer fotbollen och det finns gott om unga talanger, säger han.

Han lever på lönen i Indien men samtidigt är familjen kvar hemma i Sverige, dottern studerar i Uppsala och sonen på fotbollsgymnasium i Värnamo som Jonas Thern håller i. Hans fru är dock kvar i Spanien men till jul ska de alla sammanstråla i Sverige. Hans mål är att Sudeva och Europa inom tio år kommer att stör nära varandra. Fredrik har tidigare varit engagerad i Valsta Syrianska, Bollstanäs och även ungdomsansvarig i Sigtuna IF.

happyhomes_sommar2020
boisigtuna
connys_helsida
helsida
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
corner_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider