defacto_pan2020
Fredrik BägerfeldtFoto: Privat

Uppdrag för Bägerfeldt i Indien

Sigtunabon Fredrik Bägerfeldt har fått uppdrag av en indisk klubb och befinner sig nu där efter en kort sejour i Spanien.

centrum_artikel

I somras berättade märsta.nu om sigtunabon Fredrik Bäyerfeldts uppdrag i spanska Division 3-laget Ontinyent CF. Men den sejouren blev kortvarig då Fredrik valde att lämna sitt uppdrag som assisterande tränare i samma veva som huvudtränaren fick gå, rapporterar sajten 90MinunterUppland.

Istället gick flyttlasset till Indien och Sudeva som spelar i den privata ligan I-league division 2.
– Dels är jag huvudtränare för a-laget sedan är jag technical director för hela klubben. Det innebär i korta drag att bygga upp en filosofi och modell för klubben att utbilda spelare och ledare. Se till att alla spelare får rätt utbildning på rätt nivå, berättar han för sajten.

Kontraktet gäller till april 2017 men en förlängning är inte långt borta. Fredrik ser fram emot utmaningen att utveckla indisk fotboll:
– Fotbollen i Indien bara växer och växer. Man klättrar på FIFA rankingen och det finns spelare nu som får testa i Europa. En indisk spelare är i Villa Real. Det bor 1,2 miljarder här. Bara i Delhi finns det 19 miljoner. Som jag sa så växer fotbollen och det finns gott om unga talanger, säger han.

Han lever på lönen i Indien men samtidigt är familjen kvar hemma i Sverige, dottern studerar i Uppsala och sonen på fotbollsgymnasium i Värnamo som Jonas Thern håller i. Hans fru är dock kvar i Spanien men till jul ska de alla sammanstråla i Sverige. Hans mål är att Sudeva och Europa inom tio år kommer att stör nära varandra. Fredrik har tidigare varit engagerad i Valsta Syrianska, Bollstanäs och även ungdomsansvarig i Sigtuna IF.

Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider