centrum_tvaar
Foto: Genrebild

Tränare dömdes för ringa misshandel

En fotbollstränare döms för ringa misshandel efter att ha knuffat en motståndartränare i ansiktet i samband med en fotbollsmatch.

centrum_tvaar

Händelsen inträffade i maj och domen meddelades i höstas. Tränaren för det aktuella fotbollslaget i 10-årsåldern hade i samband med en match i Stockholms län hamnat i dispyt med en motståndartränare och det slutade med att han knuffade denne så att handen hamnade i ansiktet. Polis tillkallades och en anmälan om misshandel upprättades.

Tränarens förklaring i rätten var att motståndartränaren firade vilt i samband med ett mål där även lagets målvakt ska ha skadats, i samband med det ”bröstade” motståndartränaren upp sig och han ville bara knuffa undan honom.
– Han var längre än mig och jag knuffade snett uppåt med öppen hand, handen träffade ansiktet men det var inte med avsikt, berättar tränaren i rätten.

Tränaren tror inte att knuffen kan ha orsakat smärta. Enligt ett vittne var dock slaget hårt och det uppstod rodnad på kinden. Domaren uppgav i sin redogörelse att det var en ”tryckning med öppen handflata”. Domarens redogörelse blev avgörande för beslutet att döma tränaren för ringa misshandel, resterande vittnen som har relation till de olika lagen vägde inte lika tungt då de kan betraktas som partsinlagor.

Tränaren dömdes till dagsböter på totalt 9000 kronor. Han är inte längre verksam i föreningens verksamhet och fick lämna med omedelbar verkan vad märsta.nu erfar.

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

sigtunavatten_standard
sangensemble
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

connys
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

arlandagolf

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

defacto_helsida
happyhomes_2019
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

banner_trerosor
herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet