arlandagolf_pan_aug
Foto: Genrebild

Tränare dömdes för ringa misshandel

En fotbollstränare döms för ringa misshandel efter att ha knuffat en motståndartränare i ansiktet i samband med en fotbollsmatch.

marstakalaset_artikel

Händelsen inträffade i maj och domen meddelades i höstas. Tränaren för det aktuella fotbollslaget i 10-årsåldern hade i samband med en match i Stockholms län hamnat i dispyt med en motståndartränare och det slutade med att han knuffade denne så att handen hamnade i ansiktet. Polis tillkallades och en anmälan om misshandel upprättades.

Tränarens förklaring i rätten var att motståndartränaren firade vilt i samband med ett mål där även lagets målvakt ska ha skadats, i samband med det ”bröstade” motståndartränaren upp sig och han ville bara knuffa undan honom.
– Han var längre än mig och jag knuffade snett uppåt med öppen hand, handen träffade ansiktet men det var inte med avsikt, berättar tränaren i rätten.

Tränaren tror inte att knuffen kan ha orsakat smärta. Enligt ett vittne var dock slaget hårt och det uppstod rodnad på kinden. Domaren uppgav i sin redogörelse att det var en ”tryckning med öppen handflata”. Domarens redogörelse blev avgörande för beslutet att döma tränaren för ringa misshandel, resterande vittnen som har relation till de olika lagen vägde inte lika tungt då de kan betraktas som partsinlagor.

Tränaren dömdes till dagsböter på totalt 9000 kronor. Han är inte längre verksam i föreningens verksamhet och fick lämna med omedelbar verkan vad märsta.nu erfar.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sport Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

sommar
sommar_centrum

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

colorama_april
sportfiske_sommar
miljopris_outsider
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys