arlandagk_panorama
Foto: Genrebild

Tränare dömdes för ringa misshandel

En fotbollstränare döms för ringa misshandel efter att ha knuffat en motståndartränare i ansiktet i samband med en fotbollsmatch.

rosta_sigtuna2

Händelsen inträffade i maj och domen meddelades i höstas. Tränaren för det aktuella fotbollslaget i 10-årsåldern hade i samband med en match i Stockholms län hamnat i dispyt med en motståndartränare och det slutade med att han knuffade denne så att handen hamnade i ansiktet. Polis tillkallades och en anmälan om misshandel upprättades.

Tränarens förklaring i rätten var att motståndartränaren firade vilt i samband med ett mål där även lagets målvakt ska ha skadats, i samband med det ”bröstade” motståndartränaren upp sig och han ville bara knuffa undan honom.
– Han var längre än mig och jag knuffade snett uppåt med öppen hand, handen träffade ansiktet men det var inte med avsikt, berättar tränaren i rätten.

Tränaren tror inte att knuffen kan ha orsakat smärta. Enligt ett vittne var dock slaget hårt och det uppstod rodnad på kinden. Domaren uppgav i sin redogörelse att det var en ”tryckning med öppen handflata”. Domarens redogörelse blev avgörande för beslutet att döma tränaren för ringa misshandel, resterande vittnen som har relation till de olika lagen vägde inte lika tungt då de kan betraktas som partsinlagor.

Tränaren dömdes till dagsböter på totalt 9000 kronor. Han är inte längre verksam i föreningens verksamhet och fick lämna med omedelbar verkan vad märsta.nu erfar.

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

v_eu_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

bonava_maj_helsida
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

happyhomes_2019
moderaternamaj
mp_eu
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

rosta_sigtuna2
varfest_helsida
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

oppning_helsida

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

sh_bovard_out
nrh
fme_outsider
oppning_outsider
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
v_eu
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
sap_outsider_eu
colorama_april
ridskola2019_outsider
connys
sh_oppet
mp_eu_outsider
defacto_outsider