centrum_panorama2020
Jesper Forsberg blandar och ger i målet.
Robert Ladan gör sig redo för andra
Varberg går tufft in. Här är Fredrik Olsson nästa Skånelait nere för räkning.

Klart nederlag för Skånela

Följ toppmötet mellan Skånela-Varberg här.

centrum_artikel

Avkast 17.00 i Vikingahallen mellan Skånela-Varberg. Vikingahallen börjar fyllas på. Det kanske kan bli lapp på luckan. Parkeringen var i alla fall välfylld vilket är ett gott tecken.

Matchen startade med att Varberg fick rätt kort redan efter 34 sekunder efter att Oskar Frank fått en tuff smäll. Skånela hänger med första 10 minuterna och det står 4-4.

Efter fem skånelamål på 14 minuter får Varbergs tränare nog och sätter in Carl Aronius i målet. Bytet ger effekt. Aronius räddar de första skotten.  I andra kassen får Skånela inga räddningar från Jesper Forsberg och det är timeout efter 17.55. Jimmy Karlsson håller ändå Forsberg kvar i målet tillsvidare.

Varberg kopplar grepp om matchen och leder med 9-5. Vikingahallen är knäpptyst och det enda som hörs är gästernas tränare mana på sitt lag.

Skånela är allt för tama i offensiven. Antingen slarvar man bort bollen eller skjuter svagt. Jimmy Karlssons drag nu när det står 12-6 är att köra med 7 spelare. Det behövs en snabb effekt om Skånela ska göra match av detta.

Efter en lång mållös period får Skånela in en boll i mål. Uppförsbacken är dock lång… Ställningen med fem minuter kvar av första är 14-8 till Varberg.

Skånela får in två viktiga mål i slutet av första. Underläget är 10-15 i paus. Ska det bli vändning så måste man våga skjuta och inte släppa bollen vidare till näste man istället.

Publiksiffran presenteras innan andra, 504 åskådare. En bra bit från fullsatt alltså.

Skånela får en kanonstart på andra och gör 4-1 på 4 minuter. Varberg får nog och tar timeout. Nu är det i alla fall match,14-16 till Varberg. Jesper Forsberg har fått grepp om några bollar i andra vilket gör att Skånela kan krypa närmare.

Glädjen är kortvarig. Varberg får effekt på sin timeout och leder på nytt med fem bollar. Det ska nog till ett smärre mirakel om Skånela ska få med sig poäng. Med tolv minuter att spela skiljer fortfarande fem bollar och det finns inga tendenser på att Skånela ska krypa sig närmre. Forsbergs lyckominuter i början av halvleken är som bortblåsta och framåt ser det ut som i första igen.

Avslutningen på matchen kommer att bli en formalitet. Varberg leder med klara 26-19 med fem minuter kvar att spela. Inte heller målvaktsbyte hjälpte Skånela. Alexander Holmberg kom in men lyckas inte heller mer än med någon enstaka räddning. Skillnaden mellan Varberg och Skånela är för stor en sån här dag när Skånela inte lyckas glöda och våga utmana på riktigt.

Där är matchen slut. Varberg vinner med 29-22.  Referat och kommentarer kommer om en stund…

salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
damallsvenskan

Viktig seger för Skånela mot Hellton

Handboll Även Skånelas damer vann på lördagen då man besegrade Hellton på bortaplan: - Första segern på bortaplan för oss, sa tränare Fredrik Söderberg Warnheim till Handbollskanalen.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Blanco blir landslagstränare

Fotboll Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

happyhomes_2019
herrallsvenskan

Jumbon pressade Skånela

Handboll Skånela låg under med hela sju mål mot jumbon Boden men hittade ett sätt att åka hem med två poäng: Att vinna när man är dålig är en styrka, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
sportlov_sigtuna
EXTRA

Munter lämnar Märsta för RIK

Fotboll Rosersergs IK fortsätter värva från Märsta, näste man att ta klivet över är veteranen Andreas Munter: - Andreas Munther, garanterat en av kommunen bästa spelare med många fina kvaliteter. Vinnarskalle, huvudspel av hög rang, spelförståelse och målsinne, skriver RIK i ett facebookinlägg.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
connys
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
nrh