arlandagk_panorama
Jesper Forsberg blandar och ger i målet.
Robert Ladan gör sig redo för andra
Varberg går tufft in. Här är Fredrik Olsson nästa Skånelait nere för räkning.

Klart nederlag för Skånela

Följ toppmötet mellan Skånela-Varberg här.

centrum_pask

Avkast 17.00 i Vikingahallen mellan Skånela-Varberg. Vikingahallen börjar fyllas på. Det kanske kan bli lapp på luckan. Parkeringen var i alla fall välfylld vilket är ett gott tecken.

Matchen startade med att Varberg fick rätt kort redan efter 34 sekunder efter att Oskar Frank fått en tuff smäll. Skånela hänger med första 10 minuterna och det står 4-4.

Efter fem skånelamål på 14 minuter får Varbergs tränare nog och sätter in Carl Aronius i målet. Bytet ger effekt. Aronius räddar de första skotten.  I andra kassen får Skånela inga räddningar från Jesper Forsberg och det är timeout efter 17.55. Jimmy Karlsson håller ändå Forsberg kvar i målet tillsvidare.

Varberg kopplar grepp om matchen och leder med 9-5. Vikingahallen är knäpptyst och det enda som hörs är gästernas tränare mana på sitt lag.

Skånela är allt för tama i offensiven. Antingen slarvar man bort bollen eller skjuter svagt. Jimmy Karlssons drag nu när det står 12-6 är att köra med 7 spelare. Det behövs en snabb effekt om Skånela ska göra match av detta.

Efter en lång mållös period får Skånela in en boll i mål. Uppförsbacken är dock lång… Ställningen med fem minuter kvar av första är 14-8 till Varberg.

Skånela får in två viktiga mål i slutet av första. Underläget är 10-15 i paus. Ska det bli vändning så måste man våga skjuta och inte släppa bollen vidare till näste man istället.

Publiksiffran presenteras innan andra, 504 åskådare. En bra bit från fullsatt alltså.

Skånela får en kanonstart på andra och gör 4-1 på 4 minuter. Varberg får nog och tar timeout. Nu är det i alla fall match,14-16 till Varberg. Jesper Forsberg har fått grepp om några bollar i andra vilket gör att Skånela kan krypa närmare.

Glädjen är kortvarig. Varberg får effekt på sin timeout och leder på nytt med fem bollar. Det ska nog till ett smärre mirakel om Skånela ska få med sig poäng. Med tolv minuter att spela skiljer fortfarande fem bollar och det finns inga tendenser på att Skånela ska krypa sig närmre. Forsbergs lyckominuter i början av halvleken är som bortblåsta och framåt ser det ut som i första igen.

Avslutningen på matchen kommer att bli en formalitet. Varberg leder med klara 26-19 med fem minuter kvar att spela. Inte heller målvaktsbyte hjälpte Skånela. Alexander Holmberg kom in men lyckas inte heller mer än med någon enstaka räddning. Skillnaden mellan Varberg och Skånela är för stor en sån här dag när Skånela inte lyckas glöda och våga utmana på riktigt.

Där är matchen slut. Varberg vinner med 29-22.  Referat och kommentarer kommer om en stund…

valsta_utveckling
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

centrum_pask_helsida
colorama_april2
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

logistik_utbildning
fme_helsida
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

defacto_helsida

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

ica_pask
fme_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
colorama_april
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider