Jesper Forsberg blandar och ger i målet.

Klart nederlag för Skånela

Följ toppmötet mellan Skånela-Varberg här.

centrum_artikel_host

Avkast 17.00 i Vikingahallen mellan Skånela-Varberg. Vikingahallen börjar fyllas på. Det kanske kan bli lapp på luckan. Parkeringen var i alla fall välfylld vilket är ett gott tecken.

Matchen startade med att Varberg fick rätt kort redan efter 34 sekunder efter att Oskar Frank fått en tuff smäll. Skånela hänger med första 10 minuterna och det står 4-4.

Efter fem skånelamål på 14 minuter får Varbergs tränare nog och sätter in Carl Aronius i målet. Bytet ger effekt. Aronius räddar de första skotten.  I andra kassen får Skånela inga räddningar från Jesper Forsberg och det är timeout efter 17.55. Jimmy Karlsson håller ändå Forsberg kvar i målet tillsvidare.

Varberg kopplar grepp om matchen och leder med 9-5. Vikingahallen är knäpptyst och det enda som hörs är gästernas tränare mana på sitt lag.

Skånela är allt för tama i offensiven. Antingen slarvar man bort bollen eller skjuter svagt. Jimmy Karlssons drag nu när det står 12-6 är att köra med 7 spelare. Det behövs en snabb effekt om Skånela ska göra match av detta.

Efter en lång mållös period får Skånela in en boll i mål. Uppförsbacken är dock lång… Ställningen med fem minuter kvar av första är 14-8 till Varberg.

Skånela får in två viktiga mål i slutet av första. Underläget är 10-15 i paus. Ska det bli vändning så måste man våga skjuta och inte släppa bollen vidare till näste man istället.

Publiksiffran presenteras innan andra, 504 åskådare. En bra bit från fullsatt alltså.

Skånela får en kanonstart på andra och gör 4-1 på 4 minuter. Varberg får nog och tar timeout. Nu är det i alla fall match,14-16 till Varberg. Jesper Forsberg har fått grepp om några bollar i andra vilket gör att Skånela kan krypa närmare.

Glädjen är kortvarig. Varberg får effekt på sin timeout och leder på nytt med fem bollar. Det ska nog till ett smärre mirakel om Skånela ska få med sig poäng. Med tolv minuter att spela skiljer fortfarande fem bollar och det finns inga tendenser på att Skånela ska krypa sig närmre. Forsbergs lyckominuter i början av halvleken är som bortblåsta och framåt ser det ut som i första igen.

Avslutningen på matchen kommer att bli en formalitet. Varberg leder med klara 26-19 med fem minuter kvar att spela. Inte heller målvaktsbyte hjälpte Skånela. Alexander Holmberg kom in men lyckas inte heller mer än med någon enstaka räddning. Skillnaden mellan Varberg och Skånela är för stor en sån här dag när Skånela inte lyckas glöda och våga utmana på riktigt.

Där är matchen slut. Varberg vinner med 29-22.  Referat och kommentarer kommer om en stund…

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

connys_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

eldsjal2024_helsida
spedition_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

steningekompani_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

storemore_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.