sportlov_centrum
Jesper Forsberg blandar och ger i målet.
Robert Ladan gör sig redo för andra
Varberg går tufft in. Här är Fredrik Olsson nästa Skånelait nere för räkning.

Klart nederlag för Skånela

Följ toppmötet mellan Skånela-Varberg här.

sportlov_centrum

Avkast 17.00 i Vikingahallen mellan Skånela-Varberg. Vikingahallen börjar fyllas på. Det kanske kan bli lapp på luckan. Parkeringen var i alla fall välfylld vilket är ett gott tecken.

Matchen startade med att Varberg fick rätt kort redan efter 34 sekunder efter att Oskar Frank fått en tuff smäll. Skånela hänger med första 10 minuterna och det står 4-4.

Efter fem skånelamål på 14 minuter får Varbergs tränare nog och sätter in Carl Aronius i målet. Bytet ger effekt. Aronius räddar de första skotten.  I andra kassen får Skånela inga räddningar från Jesper Forsberg och det är timeout efter 17.55. Jimmy Karlsson håller ändå Forsberg kvar i målet tillsvidare.

Varberg kopplar grepp om matchen och leder med 9-5. Vikingahallen är knäpptyst och det enda som hörs är gästernas tränare mana på sitt lag.

Skånela är allt för tama i offensiven. Antingen slarvar man bort bollen eller skjuter svagt. Jimmy Karlssons drag nu när det står 12-6 är att köra med 7 spelare. Det behövs en snabb effekt om Skånela ska göra match av detta.

Efter en lång mållös period får Skånela in en boll i mål. Uppförsbacken är dock lång… Ställningen med fem minuter kvar av första är 14-8 till Varberg.

Skånela får in två viktiga mål i slutet av första. Underläget är 10-15 i paus. Ska det bli vändning så måste man våga skjuta och inte släppa bollen vidare till näste man istället.

Publiksiffran presenteras innan andra, 504 åskådare. En bra bit från fullsatt alltså.

Skånela får en kanonstart på andra och gör 4-1 på 4 minuter. Varberg får nog och tar timeout. Nu är det i alla fall match,14-16 till Varberg. Jesper Forsberg har fått grepp om några bollar i andra vilket gör att Skånela kan krypa närmare.

Glädjen är kortvarig. Varberg får effekt på sin timeout och leder på nytt med fem bollar. Det ska nog till ett smärre mirakel om Skånela ska få med sig poäng. Med tolv minuter att spela skiljer fortfarande fem bollar och det finns inga tendenser på att Skånela ska krypa sig närmre. Forsbergs lyckominuter i början av halvleken är som bortblåsta och framåt ser det ut som i första igen.

Avslutningen på matchen kommer att bli en formalitet. Varberg leder med klara 26-19 med fem minuter kvar att spela. Inte heller målvaktsbyte hjälpte Skånela. Alexander Holmberg kom in men lyckas inte heller mer än med någon enstaka räddning. Skillnaden mellan Varberg och Skånela är för stor en sån här dag när Skånela inte lyckas glöda och våga utmana på riktigt.

Där är matchen slut. Varberg vinner med 29-22.  Referat och kommentarer kommer om en stund…

icavalsta_semlor
arlandagolf

Guld för Källstrand i Turkiet

kampsport Kim Taekwondo har tävlat på Presidents Cup och Turkish Open i Turkiet mellan 5-17 februari med tre deltagare: - Presidents Cup är världens största Taekwondo tävling med ca 3000 deltagare och är en världsranking tävling av rang.

ridskola_2019_helsida
defacto_helsida
connys

Rosers jagar kvalplats

Innebandy RIK jagar vidare i innebandyns Division 1 efter seger mot Järfälla: - Nu är vi på allvar med i jakten på en allsvensk plats, säger sportchef Fredrik Raschke.

korpen_jan-feb
banner_trerosor
sportlov2019
sangensemble

Viktor Östlund till Malmö

Handboll Skånelafostrade Viktor Östlund lämnar sin danska klubb Team Tvis Holstebro för att spela i Handbollsligan med HK Malmö: - Jag har skrivit ett tvåårskontrakt, säger Viktor till sajten Skånesport.

Klart med tränarstab i Jets

Amerikansk Fotboll Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh