defacto_pan2020
Jesper Östlund fick ta huvudansvaret när Jimmy Karlsson snörade på sig skorna för spel. Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Sumpade ledning mot Lindesberg

Efter en dramatiskt slut fick Skånela borta mot Lindesberg i herrallsvenskan nöja sig med en poäng trots ledning med 6 bollar tidigt i andra: - Grabbarna är besvikna att vi inte åker härifrån med två poäng men får vi lite perspektiv så är vi nog nöjda, säger Jesper Östlund som fick ha huvudansvaret som tränare idag då Jimmy var ombytt för spel.

centrum_artikel

Klockan 17 var det avkast mellan Lindesberg-Skånela i herrarnas serie. Ombytt fanns Jimmy Karlsson som fick kliva in på 9M då det bara var fyra tillgängliga spelare där.
– Jimmy gör det hyfsat, han spelade tio minuter i varje halvlek, säger Jesper Östlund.

Bästa första i år
Lindesberg hade ledningen tidigt men Skånela vände och ledde efter 10 minuter. Man drygade sedan ut till paus med tre mål och tidigt andra kom ett par snabba mål 10-16 och 11-18. Där talade inget för hemmalaget Lindesberg men man lyckades ändå kriga sig tillbaka.
– Vår första halvlek är kanske den bästa vi gör i år, konstaterar Östlund.

Skånelas ledning var tillsynes klar med tre mål med nio minuter kvar, det lönade sig dock att kämpa in i det sista för Lindesberg sm faktiskt går ikapp till 25-25 med sex minuter kvar och därefter leder flera gånger om innan Skånela åter kan ta kommandot med två minuter kvar.
– Vi blir ställda när de sätter punkt på Fredrik och de löser upp vårt försvar bättre, samtidigt kan vi inte lösa deras spel. De kryper närmare och närmare, vi tar båda timeouterna i andra och ville behålla ledningen men det funkade inte, analyserar Östlund.

Jurell nära bli hjälte
Inför sista minuten kommer 28-28 på straff och dessutom en utvisning på Skånela. Det var dock Skånela som satte 29-28 via Robert Jurell med 19 sekunder vilket pressade LIF till en timeout. LIF lyckas mobilisera en sista gång och med det sista skottet när klockan står på 59.59 kommer 29-29 vilket blir slutresultatet.
– De lyckas få in den där bollen på nått sätt, berättar Jesper.

Östund: Lindesberg ett topplag
Jesper Byström hade en fin första halvlek med tre mål medan ett antal skånelaiter hakade på med två mål vardera. Framåt i andra var det Robert Jurell som var hetast med fem mål och totalt sju i matchen. Men kollapsen sista 15-20 som Skånela svarar för kan lagledningen inte vara nöjda med:
– De får igång Bååk och Ahmeti som håller elitserieklass i andra. Annars hade vi åkt härifrån med två poäng. Lindesberg var bra, de kommer vara topp 4 i år.

Målen
Jurell 7, Olsson 5, Rahali 4, Byström 4, Nilsson 3, Sjöö 3, Filén 2, Nielsen 1,

helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov