defacto_pan2020
Jesper Östlund fick ta huvudansvaret när Jimmy Karlsson snörade på sig skorna för spel. Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Sumpade ledning mot Lindesberg

Efter en dramatiskt slut fick Skånela borta mot Lindesberg i herrallsvenskan nöja sig med en poäng trots ledning med 6 bollar tidigt i andra: - Grabbarna är besvikna att vi inte åker härifrån med två poäng men får vi lite perspektiv så är vi nog nöjda, säger Jesper Östlund som fick ha huvudansvaret som tränare idag då Jimmy var ombytt för spel.

centrum_artikel

Klockan 17 var det avkast mellan Lindesberg-Skånela i herrarnas serie. Ombytt fanns Jimmy Karlsson som fick kliva in på 9M då det bara var fyra tillgängliga spelare där.
– Jimmy gör det hyfsat, han spelade tio minuter i varje halvlek, säger Jesper Östlund.

Bästa första i år
Lindesberg hade ledningen tidigt men Skånela vände och ledde efter 10 minuter. Man drygade sedan ut till paus med tre mål och tidigt andra kom ett par snabba mål 10-16 och 11-18. Där talade inget för hemmalaget Lindesberg men man lyckades ändå kriga sig tillbaka.
– Vår första halvlek är kanske den bästa vi gör i år, konstaterar Östlund.

Skånelas ledning var tillsynes klar med tre mål med nio minuter kvar, det lönade sig dock att kämpa in i det sista för Lindesberg sm faktiskt går ikapp till 25-25 med sex minuter kvar och därefter leder flera gånger om innan Skånela åter kan ta kommandot med två minuter kvar.
– Vi blir ställda när de sätter punkt på Fredrik och de löser upp vårt försvar bättre, samtidigt kan vi inte lösa deras spel. De kryper närmare och närmare, vi tar båda timeouterna i andra och ville behålla ledningen men det funkade inte, analyserar Östlund.

Jurell nära bli hjälte
Inför sista minuten kommer 28-28 på straff och dessutom en utvisning på Skånela. Det var dock Skånela som satte 29-28 via Robert Jurell med 19 sekunder vilket pressade LIF till en timeout. LIF lyckas mobilisera en sista gång och med det sista skottet när klockan står på 59.59 kommer 29-29 vilket blir slutresultatet.
– De lyckas få in den där bollen på nått sätt, berättar Jesper.

Östund: Lindesberg ett topplag
Jesper Byström hade en fin första halvlek med tre mål medan ett antal skånelaiter hakade på med två mål vardera. Framåt i andra var det Robert Jurell som var hetast med fem mål och totalt sju i matchen. Men kollapsen sista 15-20 som Skånela svarar för kan lagledningen inte vara nöjda med:
– De får igång Bååk och Ahmeti som håller elitserieklass i andra. Annars hade vi åkt härifrån med två poäng. Lindesberg var bra, de kommer vara topp 4 i år.

Målen
Jurell 7, Olsson 5, Rahali 4, Byström 4, Nilsson 3, Sjöö 3, Filén 2, Nielsen 1,

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

meko_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

speedy_vinter_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

defacto_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

prima_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

connys_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_helsida2020
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

januari_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

2020_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

swedol_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
prima_outsider
connys