centrum_panorama2020
Jesper Östlund fick ta huvudansvaret när Jimmy Karlsson snörade på sig skorna för spel. Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Sumpade ledning mot Lindesberg

Efter en dramatiskt slut fick Skånela borta mot Lindesberg i herrallsvenskan nöja sig med en poäng trots ledning med 6 bollar tidigt i andra: - Grabbarna är besvikna att vi inte åker härifrån med två poäng men får vi lite perspektiv så är vi nog nöjda, säger Jesper Östlund som fick ha huvudansvaret som tränare idag då Jimmy var ombytt för spel.

centrum_artikel

Klockan 17 var det avkast mellan Lindesberg-Skånela i herrarnas serie. Ombytt fanns Jimmy Karlsson som fick kliva in på 9M då det bara var fyra tillgängliga spelare där.
– Jimmy gör det hyfsat, han spelade tio minuter i varje halvlek, säger Jesper Östlund.

Bästa första i år
Lindesberg hade ledningen tidigt men Skånela vände och ledde efter 10 minuter. Man drygade sedan ut till paus med tre mål och tidigt andra kom ett par snabba mål 10-16 och 11-18. Där talade inget för hemmalaget Lindesberg men man lyckades ändå kriga sig tillbaka.
– Vår första halvlek är kanske den bästa vi gör i år, konstaterar Östlund.

Skånelas ledning var tillsynes klar med tre mål med nio minuter kvar, det lönade sig dock att kämpa in i det sista för Lindesberg sm faktiskt går ikapp till 25-25 med sex minuter kvar och därefter leder flera gånger om innan Skånela åter kan ta kommandot med två minuter kvar.
– Vi blir ställda när de sätter punkt på Fredrik och de löser upp vårt försvar bättre, samtidigt kan vi inte lösa deras spel. De kryper närmare och närmare, vi tar båda timeouterna i andra och ville behålla ledningen men det funkade inte, analyserar Östlund.

Jurell nära bli hjälte
Inför sista minuten kommer 28-28 på straff och dessutom en utvisning på Skånela. Det var dock Skånela som satte 29-28 via Robert Jurell med 19 sekunder vilket pressade LIF till en timeout. LIF lyckas mobilisera en sista gång och med det sista skottet när klockan står på 59.59 kommer 29-29 vilket blir slutresultatet.
– De lyckas få in den där bollen på nått sätt, berättar Jesper.

Östund: Lindesberg ett topplag
Jesper Byström hade en fin första halvlek med tre mål medan ett antal skånelaiter hakade på med två mål vardera. Framåt i andra var det Robert Jurell som var hetast med fem mål och totalt sju i matchen. Men kollapsen sista 15-20 som Skånela svarar för kan lagledningen inte vara nöjda med:
– De får igång Bååk och Ahmeti som håller elitserieklass i andra. Annars hade vi åkt härifrån med två poäng. Lindesberg var bra, de kommer vara topp 4 i år.

Målen
Jurell 7, Olsson 5, Rahali 4, Byström 4, Nilsson 3, Sjöö 3, Filén 2, Nielsen 1,

EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

sommarlov_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

speedy_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

kcbygg_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider