defacto_panorama_mustasch
Jesper Östlund fick ta huvudansvaret när Jimmy Karlsson snörade på sig skorna för spel. Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Sumpade ledning mot Lindesberg

Efter en dramatiskt slut fick Skånela borta mot Lindesberg i herrallsvenskan nöja sig med en poäng trots ledning med 6 bollar tidigt i andra: - Grabbarna är besvikna att vi inte åker härifrån med två poäng men får vi lite perspektiv så är vi nog nöjda, säger Jesper Östlund som fick ha huvudansvaret som tränare idag då Jimmy var ombytt för spel.

Klockan 17 var det avkast mellan Lindesberg-Skånela i herrarnas serie. Ombytt fanns Jimmy Karlsson som fick kliva in på 9M då det bara var fyra tillgängliga spelare där.
– Jimmy gör det hyfsat, han spelade tio minuter i varje halvlek, säger Jesper Östlund.

Bästa första i år
Lindesberg hade ledningen tidigt men Skånela vände och ledde efter 10 minuter. Man drygade sedan ut till paus med tre mål och tidigt andra kom ett par snabba mål 10-16 och 11-18. Där talade inget för hemmalaget Lindesberg men man lyckades ändå kriga sig tillbaka.
– Vår första halvlek är kanske den bästa vi gör i år, konstaterar Östlund.

Skånelas ledning var tillsynes klar med tre mål med nio minuter kvar, det lönade sig dock att kämpa in i det sista för Lindesberg sm faktiskt går ikapp till 25-25 med sex minuter kvar och därefter leder flera gånger om innan Skånela åter kan ta kommandot med två minuter kvar.
– Vi blir ställda när de sätter punkt på Fredrik och de löser upp vårt försvar bättre, samtidigt kan vi inte lösa deras spel. De kryper närmare och närmare, vi tar båda timeouterna i andra och ville behålla ledningen men det funkade inte, analyserar Östlund.

Jurell nära bli hjälte
Inför sista minuten kommer 28-28 på straff och dessutom en utvisning på Skånela. Det var dock Skånela som satte 29-28 via Robert Jurell med 19 sekunder vilket pressade LIF till en timeout. LIF lyckas mobilisera en sista gång och med det sista skottet när klockan står på 59.59 kommer 29-29 vilket blir slutresultatet.
– De lyckas få in den där bollen på nått sätt, berättar Jesper.

Östund: Lindesberg ett topplag
Jesper Byström hade en fin första halvlek med tre mål medan ett antal skånelaiter hakade på med två mål vardera. Framåt i andra var det Robert Jurell som var hetast med fem mål och totalt sju i matchen. Men kollapsen sista 15-20 som Skånela svarar för kan lagledningen inte vara nöjda med:
– De får igång Bååk och Ahmeti som håller elitserieklass i andra. Annars hade vi åkt härifrån med två poäng. Lindesberg var bra, de kommer vara topp 4 i år.

Målen
Jurell 7, Olsson 5, Rahali 4, Byström 4, Nilsson 3, Sjöö 3, Filén 2, Nielsen 1,

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
centrum_host_helsida
ica_oktober
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh