defacto_pan2020
Sofia NyströmFoto: Magnus Granhagen
Josefin EkwallFoto: Magnus Granhagen
Amanda VinelundFoto: Magnus Granhagen
Moa AnderssonFoto: Magnus Granhagen

Succédebut av Moa

Skånela har börjat återtåget till Elitserien med att besegra RP Linköping med 30-22: - Det var skönt med tanke på den anspänning man har inför en premiär, vi gjorde vad vi pratat om, säger Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

centrum_artikel

I Skånelas lag fanns två talanger i form av Kristin Thorleifsdottir, som hämtats in från Rosersberg inför säsongen, och Moa Andersson, den sistnämnda svarade för sex mål och hyllades av tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg:
– Hon var duktig framåt, det är en ung tjej som man ska ha tålamod med, hon kommer ha dalar och toppar. Det var hennes första seniormatch om man bortser från träningsmatcher. Hon kommer bli en fantastiskt bra handbollsspelare, säger ”Chippen”.

Trots bra spel låg dock Skånela under i paus med 11-12:
– Vi skulle ha lett med 4-5 bollar, vi spelar bra framåt och kom till frilägen nästan varje gång, men jag tror vi räknade till åtta missade frilägen.

Efter en sömnig start på andra går dock Skånela ifrån och dödar matchen efter en period som man gör 11-12, slutresultatet skrivs sedermera till 30-22i:
– Vi tar tag i det och får många frilägen, skillnaden var att vi gör mål i andra. Det var en bra genomförd match rakt igenom, från målvakt upp till anfall, konstaterar ”Chippen”.

Målen
Andersson, Nyström 6, Östlund 5, Nygårds 4, Eriksson 3, Böjertd, Thorleifsdottir 2, Vinelund, Ekwall.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
studenten2020_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
nrh