centrum_host
Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Skrällseger mot serieledaren

Skånela vann med hela 37-28 på lördagen mot serieledaren Tyresö: - På fyra matcher har vi nu tagit fem poäng där vi då mött de flesta topplagen, konstaterar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas hemsida.

centrum_farsdag_artikel

Skånela har verkligen blandat och gett i årets allsvenska. Men kapaciteten för att vara ett topplag finns onekligen vilket man visade på lördagen då man kom hem från Tyresö med två poäng efter en segermarginal på 9 mål:
– Matchen slutar 37-28 och vinsten beror på att vi kom upp i den nivå som vi vill och kan spela på, där hela kollektivet var bra och tog stort ansvar; från målvakt till alla utespelare, uppger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas sajt.

I målprotokollet utmärkte sig Sofia Nyström med hela åtta mål och visade forna elitserieklassen. Skånela ledde med 14-12 i paus sedan man sumpat ledning 10-5 till 10-10. I andra satte man full fart och ledde tidigt med tio mål enligt ”Chippen”. Tyresö gick sedan på att punkts bort tre av Skånelas viktigaste spelare vilket gav tre snabba tyresmål men Skånela hade kontroll och kunde samtidigt göra mål framåt. Det blev aldrig stressat och hafsigt utan ”Chippens gäng” fick lugn och ro nästan hela matchen.

Målen
Nyström 8, Östlun 6, Böjeryd 6, Ekwall 6, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Andersson, Fransson, Wiklund

sigtunavatten_standard
fme_oktober
ica_oktober
centrum_farsdag
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

damallsvenskan

Tung första fällde Skånela

Handboll Skånela var inte riktigt med från start i målprotokollet mot Tyresö. Fram för allt slarvade man lite väl ofta i offensiven vilket gav Tyresö chans att kontra på. Gästerna ledde med 16-11 i första. I andra rycker Skånela upp sig och leder med 22-20 inför de sista tio minuterna, men sista tio vinner Tyresös md 6-2 och matchen med 26-24.

nrh
connys
colorama_april2
greeknight_outsider