moderat_sommar
Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Skrällseger mot serieledaren

Skånela vann med hela 37-28 på lördagen mot serieledaren Tyresö: - På fyra matcher har vi nu tagit fem poäng där vi då mött de flesta topplagen, konstaterar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas hemsida.

centrum_artikel

Skånela har verkligen blandat och gett i årets allsvenska. Men kapaciteten för att vara ett topplag finns onekligen vilket man visade på lördagen då man kom hem från Tyresö med två poäng efter en segermarginal på 9 mål:
– Matchen slutar 37-28 och vinsten beror på att vi kom upp i den nivå som vi vill och kan spela på, där hela kollektivet var bra och tog stort ansvar; från målvakt till alla utespelare, uppger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas sajt.

I målprotokollet utmärkte sig Sofia Nyström med hela åtta mål och visade forna elitserieklassen. Skånela ledde med 14-12 i paus sedan man sumpat ledning 10-5 till 10-10. I andra satte man full fart och ledde tidigt med tio mål enligt ”Chippen”. Tyresö gick sedan på att punkts bort tre av Skånelas viktigaste spelare vilket gav tre snabba tyresmål men Skånela hade kontroll och kunde samtidigt göra mål framåt. Det blev aldrig stressat och hafsigt utan ”Chippens gäng” fick lugn och ro nästan hela matchen.

Målen
Nyström 8, Östlun 6, Böjeryd 6, Ekwall 6, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Andersson, Fransson, Wiklund

brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
helsida_sommarlov
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

studeravidare_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider