centrum_panorama2020
Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Skrällseger mot serieledaren

Skånela vann med hela 37-28 på lördagen mot serieledaren Tyresö: - På fyra matcher har vi nu tagit fem poäng där vi då mött de flesta topplagen, konstaterar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas hemsida.

centrum_artikel

Skånela har verkligen blandat och gett i årets allsvenska. Men kapaciteten för att vara ett topplag finns onekligen vilket man visade på lördagen då man kom hem från Tyresö med två poäng efter en segermarginal på 9 mål:
– Matchen slutar 37-28 och vinsten beror på att vi kom upp i den nivå som vi vill och kan spela på, där hela kollektivet var bra och tog stort ansvar; från målvakt till alla utespelare, uppger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg på Skånelas sajt.

I målprotokollet utmärkte sig Sofia Nyström med hela åtta mål och visade forna elitserieklassen. Skånela ledde med 14-12 i paus sedan man sumpat ledning 10-5 till 10-10. I andra satte man full fart och ledde tidigt med tio mål enligt ”Chippen”. Tyresö gick sedan på att punkts bort tre av Skånelas viktigaste spelare vilket gav tre snabba tyresmål men Skånela hade kontroll och kunde samtidigt göra mål framåt. Det blev aldrig stressat och hafsigt utan ”Chippens gäng” fick lugn och ro nästan hela matchen.

Målen
Nyström 8, Östlun 6, Böjeryd 6, Ekwall 6, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Andersson, Fransson, Wiklund

happy_homes_mars
speedy_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

studeravidare_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
kcbygg_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

defacto_helsida
marina_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

studeravidare_outsider
nrh
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider