bostadsformedling
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ur Elitserien

Skånela lyckades inte besegra Hellton utan värmländskorna vann med 19-17: - Otroligt tungt, vi får inte till det när det gäller, det var en av våra sämre matcher för säsongen, konstaterar Fredrik ”Chippen” Söderberg, assisterande tränare.

centrum_artikel
Efter resultatet i Karlstad var Skånela piskat att vinna hemma i Märsta för att tvinga fram en tredje och avgörande match nästa vecka. Men Hellton kunde ta andra raka och skicka ner Skånela i Allsvenskan efter två säsonger. Det började bra för märstalaget men efter 10-15 minuter stannade spelet av och därefter blev det tungt resten av matchen. 8-8 i paus blev 17-19. Skånela hade en katastrofal period framåt i andra med bara två mål första tjugo minuterna:
– Vi kom till lägen i första men var inte kyliga, vi bränner för mycket. Bakåt är vi jättebra i första, men gör man bara två mål första  tjugo i andra så vinner man inga matcher mot Hellton, analyserar Fredrik Söderberg, assisterande tränare.
Saknade flyt
Hellton hade blåstället med sig och var kyligare, Skånela kämpade men kom inte till. Söderberg konstaterar att man saknade rätta flytet som behövs i en kvalmatch:
– Släpper man in 19 mål så ska man vinna, det är framåt vi kör fast. Vi är inte med på kontringar och så vidare, samma sak där borta då vi torskar med en.
Oviss framtid
Framtiden är nu oviss för märstalagets talanger som lär vara hett villebråd för elitserieklubbar, på samma sätt som Emma Fernis förra året gick till Spårvägen och vidare till Sävehof. Ett par stycken lär säkerligen få fortsätta i Elitserien nästa säsong. Skånela får ta nya tag i Allsvenskan. För andra året i rad blev det kval, men denna gång slutade det i moll:
– Framtiden är oklar, jag kan inte kommentera det. Vi samlas i morgon för att prata igenom detta sen får vi se vad som händer, säger Söderberg.
Målen
Böjeryd 7, Kücükyildiz 5, Grytegård, Nyström 2, Suleiman
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

sommar_sigtuna2020
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

centrum_helsida2020

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

2020_helsida
spedition_sigtuna
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh