centrum_jul_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ur Elitserien

Skånela lyckades inte besegra Hellton utan värmländskorna vann med 19-17: - Otroligt tungt, vi får inte till det när det gäller, det var en av våra sämre matcher för säsongen, konstaterar Fredrik ”Chippen” Söderberg, assisterande tränare.

defacto_jul_artikel
Efter resultatet i Karlstad var Skånela piskat att vinna hemma i Märsta för att tvinga fram en tredje och avgörande match nästa vecka. Men Hellton kunde ta andra raka och skicka ner Skånela i Allsvenskan efter två säsonger. Det började bra för märstalaget men efter 10-15 minuter stannade spelet av och därefter blev det tungt resten av matchen. 8-8 i paus blev 17-19. Skånela hade en katastrofal period framåt i andra med bara två mål första tjugo minuterna:
– Vi kom till lägen i första men var inte kyliga, vi bränner för mycket. Bakåt är vi jättebra i första, men gör man bara två mål första  tjugo i andra så vinner man inga matcher mot Hellton, analyserar Fredrik Söderberg, assisterande tränare.
Saknade flyt
Hellton hade blåstället med sig och var kyligare, Skånela kämpade men kom inte till. Söderberg konstaterar att man saknade rätta flytet som behövs i en kvalmatch:
– Släpper man in 19 mål så ska man vinna, det är framåt vi kör fast. Vi är inte med på kontringar och så vidare, samma sak där borta då vi torskar med en.
Oviss framtid
Framtiden är nu oviss för märstalagets talanger som lär vara hett villebråd för elitserieklubbar, på samma sätt som Emma Fernis förra året gick till Spårvägen och vidare till Sävehof. Ett par stycken lär säkerligen få fortsätta i Elitserien nästa säsong. Skånela får ta nya tag i Allsvenskan. För andra året i rad blev det kval, men denna gång slutade det i moll:
– Framtiden är oklar, jag kan inte kommentera det. Vi samlas i morgon för att prata igenom detta sen får vi se vad som händer, säger Söderberg.
Målen
Böjeryd 7, Kücükyildiz 5, Grytegård, Nyström 2, Suleiman
defacto_jul
fme_oktober
ica_oktober
tp_helsida
sigtunavatten_standard

Skånela jagar toppen

Handboll Ikväll väntar match i omgång 11 för Skånela som får besök av AIK i Vikingahallen: - Vi kommer från en bra träningsvecka där vi jobbat hårt och diskuterat mycket hur vi ska förbättra de delar dom vi inte är nöjda med, säger Karlsson till klubbens hemsida.

happyhomes_2019
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
centrum_jul_helsida
colorama_april2
nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider