defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Skånela slår ur underläge i säsongens första derby

Redan i fjärde omgången är det derby mellan Rimbo-Skånela i Herrallsvenskan: - Vi åker till Rimbo och ska göra en bra prestation, sen får vi se hur långt det räcker, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel

Skånela har inlett med två segrar och en förlust i Herrallsvenskan. Ikväll tar man sig an Rimbo borta i ett hett derby.
– Alltid kul och speciellt med dessa upplandsderbyt mot Rimbo. Det ska bli kul. Vi åker till Rimbo och ska göra en bra prestation och sen får vi se vad det räcker. Spelbolagen tror på Rimbo och dessutom har ingen knäckt koden för att slå Rimbo än i herrallsvenskan så favoritskapet får dom bära. Men vi åker ju sjävklart dit och tror på vinst, säger Jimmy Karlsson inför matchen.

Rimbo är obesegrade med idel segrar på sina tre omgångar. Skånela kommer närmast från en seger med 31-29 mot Tyresö. En match som var onödigt spännande men som märstalaget vann till slut ändå. Talangen Simon Lindberg är fortsatt het och satte tio mål i matchen. Enligt Karlsson är alla friska spelare med. Han hoppas på en bra match som präglas av respekt och FairPlay både från spelare och ledare, att det blir en handbollsfest.

Rimbo leds fortfarande av Dick Tollbring och han har kvar sönerna Jeff och Ken. Endrit Abdullahi är tillbaka i laget efter en sejour i Handbollsigan, han svarade för åtta mål senast och är alltid farlig. En annan att se upp med är 20-årige Nikola Milovanovic samt även Ken Tollbring. Ska Skånela vinna är det viktigt att stoppa dessa tre framåt.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider