bostadsformedling
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chanslöst mot serieledaren

Ystad var numret för stort för Skånela i Vikingahallen och vann med 33-23: - Det var för många som hade dagen i deras lag och för många i vårt som inte hade det, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_artikel

Det märktes att Ystad hade en växel till jämfört med Skånela. Skånela var aldrig riktigt nära serieledaren som konstant höll Skånela ett par bollar ifrån. I första hettade det till lite i 14:e minuten vid ställningen 3-6 då Skånelas Kalle Andersson träffade ystadskeepern Artur Zaremba i ansiktet. Något som inte var meningen enligt skånelaiterna som försökte plädera för sin sak i några minuter mot irriterade skåningar:
– Det var absolut inte meningen, försäkrar Jesper Östlund.

Irriterat när målvakten fick boll i huvudet
Ystad hade som reservmålvakt en 52-åring då det saknas en målvakt i truppen:
– Det hade i och för sig varit kul att se honom på banan, men givetvis var vi inte ute efter att skada någon, fortsatte Jesper.

Bytte ut Tobbe
I paus hade Ystad 18-13 och Tobias Olsson var nära att bli bortplockad då han inte hade en lyckad första. Det dröjde istället åtta minuter innan Viktor Bergström kom in vid ställningen 15-23:
– Vi funderade på att ta ut Tobbe i första men då gjorde han två räddningar. Kanske skulle vi ha plockat honom innan, ”Sigge” var ok men bakåt var vi inte bra, analyserade Östlund.

Spökmål direkt i andra
Sista 15-20 minuterna blir egentligen en transportsträcka för Ystad. Skånela hålls på en armlängdsavstånd och missar allt för mycket i andra. Inte hjälte det när domaren dömde in ett mål direkt i andra till 13-19. Den bollen tog i ribban och studsade klart utanför mål men domaren var för snabb på att blåsa mål och lämnade dessutom mållinjen innan bollen träffat golvet. Slutresultatet skrevs till 23-33:
– Vi förlorar får mycket man man kamper. Det skiljer 10-15 kilo mellan oss, klarar vi då inte av att kliva runt dem då blir det tufft, tyckte Östlund.

Plus för Rahali
Enda som fick plusbetyg av Östlund var Yosef Rahali som fick in fem bollar från sin kant.
– Jag tror grabbarna känner att vi inte gör det bra på individnivå. Det är inte många som går härifrån och är nöjda med sin insats. Vi kände oss inte underlägsna eftersom vi gjorde en bra match borta mot dem. De var helt enkelt för bra ihop med att vi inte kom upp i nivå, summerar Östlund.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 3, Filén 2, Sjöö 2, Karlsson 2, Byström, Björkman, Nielsen, Nilsson, Söderman

connys_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider