centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chanslöst mot serieledaren

Ystad var numret för stort för Skånela i Vikingahallen och vann med 33-23: - Det var för många som hade dagen i deras lag och för många i vårt som inte hade det, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

Det märktes att Ystad hade en växel till jämfört med Skånela. Skånela var aldrig riktigt nära serieledaren som konstant höll Skånela ett par bollar ifrån. I första hettade det till lite i 14:e minuten vid ställningen 3-6 då Skånelas Kalle Andersson träffade ystadskeepern Artur Zaremba i ansiktet. Något som inte var meningen enligt skånelaiterna som försökte plädera för sin sak i några minuter mot irriterade skåningar:
– Det var absolut inte meningen, försäkrar Jesper Östlund.

Irriterat när målvakten fick boll i huvudet
Ystad hade som reservmålvakt en 52-åring då det saknas en målvakt i truppen:
– Det hade i och för sig varit kul att se honom på banan, men givetvis var vi inte ute efter att skada någon, fortsatte Jesper.

Bytte ut Tobbe
I paus hade Ystad 18-13 och Tobias Olsson var nära att bli bortplockad då han inte hade en lyckad första. Det dröjde istället åtta minuter innan Viktor Bergström kom in vid ställningen 15-23:
– Vi funderade på att ta ut Tobbe i första men då gjorde han två räddningar. Kanske skulle vi ha plockat honom innan, ”Sigge” var ok men bakåt var vi inte bra, analyserade Östlund.

Spökmål direkt i andra
Sista 15-20 minuterna blir egentligen en transportsträcka för Ystad. Skånela hålls på en armlängdsavstånd och missar allt för mycket i andra. Inte hjälte det när domaren dömde in ett mål direkt i andra till 13-19. Den bollen tog i ribban och studsade klart utanför mål men domaren var för snabb på att blåsa mål och lämnade dessutom mållinjen innan bollen träffat golvet. Slutresultatet skrevs till 23-33:
– Vi förlorar får mycket man man kamper. Det skiljer 10-15 kilo mellan oss, klarar vi då inte av att kliva runt dem då blir det tufft, tyckte Östlund.

Plus för Rahali
Enda som fick plusbetyg av Östlund var Yosef Rahali som fick in fem bollar från sin kant.
– Jag tror grabbarna känner att vi inte gör det bra på individnivå. Det är inte många som går härifrån och är nöjda med sin insats. Vi kände oss inte underlägsna eftersom vi gjorde en bra match borta mot dem. De var helt enkelt för bra ihop med att vi inte kom upp i nivå, summerar Östlund.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 3, Filén 2, Sjöö 2, Karlsson 2, Byström, Björkman, Nielsen, Nilsson, Söderman

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

storemore_helsida
sd_pask_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

brobygget_pask
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_pask_outsider
sd_pask_outsider
outsider_aldreomsorg
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
connys
storemore_out
nrh_sigtuna
pantamera_out