moderater-bokslut
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chanslöst mot serieledaren

Ystad var numret för stort för Skånela i Vikingahallen och vann med 33-23: - Det var för många som hade dagen i deras lag och för många i vårt som inte hade det, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_artikel

Det märktes att Ystad hade en växel till jämfört med Skånela. Skånela var aldrig riktigt nära serieledaren som konstant höll Skånela ett par bollar ifrån. I första hettade det till lite i 14:e minuten vid ställningen 3-6 då Skånelas Kalle Andersson träffade ystadskeepern Artur Zaremba i ansiktet. Något som inte var meningen enligt skånelaiterna som försökte plädera för sin sak i några minuter mot irriterade skåningar:
– Det var absolut inte meningen, försäkrar Jesper Östlund.

Irriterat när målvakten fick boll i huvudet
Ystad hade som reservmålvakt en 52-åring då det saknas en målvakt i truppen:
– Det hade i och för sig varit kul att se honom på banan, men givetvis var vi inte ute efter att skada någon, fortsatte Jesper.

Bytte ut Tobbe
I paus hade Ystad 18-13 och Tobias Olsson var nära att bli bortplockad då han inte hade en lyckad första. Det dröjde istället åtta minuter innan Viktor Bergström kom in vid ställningen 15-23:
– Vi funderade på att ta ut Tobbe i första men då gjorde han två räddningar. Kanske skulle vi ha plockat honom innan, ”Sigge” var ok men bakåt var vi inte bra, analyserade Östlund.

Spökmål direkt i andra
Sista 15-20 minuterna blir egentligen en transportsträcka för Ystad. Skånela hålls på en armlängdsavstånd och missar allt för mycket i andra. Inte hjälte det när domaren dömde in ett mål direkt i andra till 13-19. Den bollen tog i ribban och studsade klart utanför mål men domaren var för snabb på att blåsa mål och lämnade dessutom mållinjen innan bollen träffat golvet. Slutresultatet skrevs till 23-33:
– Vi förlorar får mycket man man kamper. Det skiljer 10-15 kilo mellan oss, klarar vi då inte av att kliva runt dem då blir det tufft, tyckte Östlund.

Plus för Rahali
Enda som fick plusbetyg av Östlund var Yosef Rahali som fick in fem bollar från sin kant.
– Jag tror grabbarna känner att vi inte gör det bra på individnivå. Det är inte många som går härifrån och är nöjda med sin insats. Vi kände oss inte underlägsna eftersom vi gjorde en bra match borta mot dem. De var helt enkelt för bra ihop med att vi inte kom upp i nivå, summerar Östlund.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 3, Filén 2, Sjöö 2, Karlsson 2, Byström, Björkman, Nielsen, Nilsson, Söderman

connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

studenten2020_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

defacto_helsida
sommarlov_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider