centrum_host
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chanslöst mot serieledaren

Ystad var numret för stort för Skånela i Vikingahallen och vann med 33-23: - Det var för många som hade dagen i deras lag och för många i vårt som inte hade det, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_farsdag_artikel

Det märktes att Ystad hade en växel till jämfört med Skånela. Skånela var aldrig riktigt nära serieledaren som konstant höll Skånela ett par bollar ifrån. I första hettade det till lite i 14:e minuten vid ställningen 3-6 då Skånelas Kalle Andersson träffade ystadskeepern Artur Zaremba i ansiktet. Något som inte var meningen enligt skånelaiterna som försökte plädera för sin sak i några minuter mot irriterade skåningar:
– Det var absolut inte meningen, försäkrar Jesper Östlund.

Irriterat när målvakten fick boll i huvudet
Ystad hade som reservmålvakt en 52-åring då det saknas en målvakt i truppen:
– Det hade i och för sig varit kul att se honom på banan, men givetvis var vi inte ute efter att skada någon, fortsatte Jesper.

Bytte ut Tobbe
I paus hade Ystad 18-13 och Tobias Olsson var nära att bli bortplockad då han inte hade en lyckad första. Det dröjde istället åtta minuter innan Viktor Bergström kom in vid ställningen 15-23:
– Vi funderade på att ta ut Tobbe i första men då gjorde han två räddningar. Kanske skulle vi ha plockat honom innan, ”Sigge” var ok men bakåt var vi inte bra, analyserade Östlund.

Spökmål direkt i andra
Sista 15-20 minuterna blir egentligen en transportsträcka för Ystad. Skånela hålls på en armlängdsavstånd och missar allt för mycket i andra. Inte hjälte det när domaren dömde in ett mål direkt i andra till 13-19. Den bollen tog i ribban och studsade klart utanför mål men domaren var för snabb på att blåsa mål och lämnade dessutom mållinjen innan bollen träffat golvet. Slutresultatet skrevs till 23-33:
– Vi förlorar får mycket man man kamper. Det skiljer 10-15 kilo mellan oss, klarar vi då inte av att kliva runt dem då blir det tufft, tyckte Östlund.

Plus för Rahali
Enda som fick plusbetyg av Östlund var Yosef Rahali som fick in fem bollar från sin kant.
– Jag tror grabbarna känner att vi inte gör det bra på individnivå. Det är inte många som går härifrån och är nöjda med sin insats. Vi kände oss inte underlägsna eftersom vi gjorde en bra match borta mot dem. De var helt enkelt för bra ihop med att vi inte kom upp i nivå, summerar Östlund.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 3, Filén 2, Sjöö 2, Karlsson 2, Byström, Björkman, Nielsen, Nilsson, Söderman

centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober
fme_oktober
greeknighthelsida
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh