center_pan21
Foto: Magnus Granhagen

Här urartar derbyt

Slaget om Uppland bjöd på ett riktigt slag och skandalscener efter slutsignalen

centrum_artikel

Derbyt mellan Skånela och Rimbo urartade på slutet och renderade i fullt slagsmål efter slutsignalen.

Det blev oavgjort mellan Skånela-Rimbo efter att Skånelas Isak Nielsen fått sista ordet och kvitterat till 35-35. Därefter brakade slaget ut på riktigt. Simon Lindberg knuffade ner en Rimbospelare och får direkt rött. Det blev fullt slagsmål mellan spelare från båda lagen.

Tränare Jimmy Karlsson kommenterade händelsen efter matchen.
– Det är tråkigt att det ska bli så här, varje gång vi spelar mot Rimbo ska det bli tjafs, bråk och jidder. Det är ingen tillfällighet, det blev så här när Rimbo mötte Amo, Vinslöv och nu mot oss. Det är inte lätt att döma när Rimbos spelare döljer slag och retas.

Matchen i sig har Skånela tremålsledning med knappa kvarten kvar, Rimbo lyckas dock vända snabbt på steken och inför slutet turas man om att vara i ledning. Rimbo gör 35-34 med 44 sekunder kvar och kvitteringen till 35-35 kommer med fyra sekunder kvar.

Skånela kom till match utan några nyckelspelare. Det var rena vilda västern med mål i parti och minut.
– Rimbo är bra, dom har hängt med Amo och Vinslöv. Vi hade behövt mer räddningar och bättre försvarsspel. Som det artade sig får vi vara nöjda, det kunde vara noll poäng, avslutar Karlsson.

Målen
Nilsson 10, Ladan 8, Lindberg 6, Åkerman 4, Svarén 3, Nielsen 2, Wärnmark, Lindén

vaccin
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

2020_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

defacto_helsida
connys_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

centrum_helsida2020
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

bostad_helsida
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
vaccin-outsider