panorama_centrum
Foto: Magnus Granhagen

Här urartar derbyt

Slaget om Uppland bjöd på ett riktigt slag och skandalscener efter slutsignalen

Derbyt mellan Skånela och Rimbo urartade på slutet och renderade i fullt slagsmål efter slutsignalen.

Det blev oavgjort mellan Skånela-Rimbo efter att Skånelas Isak Nielsen fått sista ordet och kvitterat till 35-35. Därefter brakade slaget ut på riktigt. Simon Lindberg knuffade ner en Rimbospelare och får direkt rött. Det blev fullt slagsmål mellan spelare från båda lagen.

Tränare Jimmy Karlsson kommenterade händelsen efter matchen.
– Det är tråkigt att det ska bli så här, varje gång vi spelar mot Rimbo ska det bli tjafs, bråk och jidder. Det är ingen tillfällighet, det blev så här när Rimbo mötte Amo, Vinslöv och nu mot oss. Det är inte lätt att döma när Rimbos spelare döljer slag och retas.

Matchen i sig har Skånela tremålsledning med knappa kvarten kvar, Rimbo lyckas dock vända snabbt på steken och inför slutet turas man om att vara i ledning. Rimbo gör 35-34 med 44 sekunder kvar och kvitteringen till 35-35 kommer med fyra sekunder kvar.

Skånela kom till match utan några nyckelspelare. Det var rena vilda västern med mål i parti och minut.
– Rimbo är bra, dom har hängt med Amo och Vinslöv. Vi hade behövt mer räddningar och bättre försvarsspel. Som det artade sig får vi vara nöjda, det kunde vara noll poäng, avslutar Karlsson.

Målen
Nilsson 10, Ladan 8, Lindberg 6, Åkerman 4, Svarén 3, Nielsen 2, Wärnmark, Lindén

mp_helsida_april
marinan_helsida
2020_helsida
connys_helsida
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

ewas_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider