centrum_panorama2020
Kommunen satsar mest i länet på hallar och andra anläggningarFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Sigtuna kommun i halltopp

Sigtuna kommun är den kommun i länet som satsar mest per invånare på hallar, 1735 kronor, rapporterar SVT Stockholm.

Torsby i Värmland satsar mest per invånare på idrotts- och fritidsanläggningar med 2676 kronor/invånare, rapporterar SVT Stockholm. Inkluderat i detta är idrottsplatser, sporthallar, bad, frilufts- och fritidsanläggningar samt båthamnar i både privat och kommunal regi. Sigtuna är etta i länet med 1735 kr/invånare per år till anläggningar. Väsby och Tyresö följer därefter. Sämst i länet är Nykvarn med 470 kronor/invånare.

6311 invånare per hall
Men pengar på hallar innebär inte per automatik att invånarna har flera hallar att välja på. I en sammanställning som sajten sporthallskartan gjort framgår att Sigtuna är femma i länet med tiogång till hallar, det går en hall per 6311 invånare. Där är Nykvarn etta med en hall per 4931 invånare. I grannkommunen Väsby går det en hall per 13 961 invånare.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

oppethus_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh