moderaterna_sep2020
Kommunen satsar mest i länet på hallar och andra anläggningarFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Sigtuna kommun i halltopp

Sigtuna kommun är den kommun i länet som satsar mest per invånare på hallar, 1735 kronor, rapporterar SVT Stockholm.

Torsby i Värmland satsar mest per invånare på idrotts- och fritidsanläggningar med 2676 kronor/invånare, rapporterar SVT Stockholm. Inkluderat i detta är idrottsplatser, sporthallar, bad, frilufts- och fritidsanläggningar samt båthamnar i både privat och kommunal regi. Sigtuna är etta i länet med 1735 kr/invånare per år till anläggningar. Väsby och Tyresö följer därefter. Sämst i länet är Nykvarn med 470 kronor/invånare.

6311 invånare per hall
Men pengar på hallar innebär inte per automatik att invånarna har flera hallar att välja på. I en sammanställning som sajten sporthallskartan gjort framgår att Sigtuna är femma i länet med tiogång till hallar, det går en hall per 6311 invånare. Där är Nykvarn etta med en hall per 4931 invånare. I grannkommunen Väsby går det en hall per 13 961 invånare.

helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

kcbygg_aug_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
connys_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider