defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Jesper Östlund ventilerar med Per Eriksson-RomildFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande mot jumbon

Jumbon Country vållade Skånela problem i Vikingahallen och först sista minuten kunde man slappna av: - Är dom med sista fem så krigar dom tills det inte går mer, nu är jag nöjd att vi ändå tar två poäng, sen finns det detaljer som vi ska göra bättre, summerar headcoach Jesper Östlund.

centrum_artikel

Tränare Jimmy Karlsson fick återigen dra på sig matchtröjan, anledningen är att Anton Nilsson skadat sig och är borta resten av säsongen:
– Det är tråkigt för Anton och laget. Jag ser en enorm potential Jag ser en enorm potential i honom så han kan bli en bra handbollsspelare, han får jobba på sin fysik och komma tillbaka ännu bättre nästa år, säger Jesper Östlund som fick coacha laget för andra raka matchen.

”Jimmy behövs nu”
Jimmy Karlsson fick kliva in och spelade sporadiskt både i försvar och anfall, han fick dock för det mesta gå ut på en M9-kant då Fredrik Olsson och Jesper Byström agerade centralt. Han noterades för ett mål på ett friläge men det var andra än han som skulle svara för målskyttet denna eftermiddag.
– Tanken är att han ska spela om det behövs och nu behövs det, sen kanske det kommer in killar underifrån som får chansen, men han har rutin och lugnet när det behövs, han kommer spela, fortsätter Jesper Östlund.

Lyckas inte rycka
Lagen följs åt i stort sett hela matchen, i första kan Skånela inte höja tempot och det står 13-13 efter 30 minuter. Tidigt i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp och går ifrån till 18-14. När Country sedan får en man utvisad talade det mesta för att nu var det slut på det roliga. Men istället kommer gästerna tillbaka och kvitterar 21-21. Skånela förlorade överläget med 0-2, något om Östlund var irriterad över:
– Vi släpper in två skitmål och missar lägen, då är det match och de vädrar morgonluft.
Det blir krig in i det sista, först När Isak Nielsen med 40 sekunder kvar trycker in 25-23 så kan skånelaiterna slappna av, Country får sedan in en snabb reducering men i sista sekunden kommer 26-24 av Jesper Filén. Skånela matchade även båda målvakterna i en halvlek vardera.

Båda målvakterna matchades
Viktor Bergström hade svårt att få tag i Countrys Henrik Dahlberg som satte bollar från 9M vilket fick Östlund att agera i andra:
– Sigge (Bergström, reds anm) är bra i B-laget, Vi har startat med Tobbe i alla matcher och vi måste ha två målvakter igång. Viktor gör ingen dålig match men han kom inte åt bollarna från Dahlberg vilket Tobbe fick, men taktiken är att vi ska spela in honom, förklarar Östlund.

Målen
Jurell 8, Olsson 6, Nilsson 4, Nielsen 3, Filén 2, Rahali 1, Karlsson 1, Sjöö 1

kcbygg_helsida
connys_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
studenten2020_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

kcbygg_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider