defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Jesper Östlund ventilerar med Per Eriksson-RomildFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande mot jumbon

Jumbon Country vållade Skånela problem i Vikingahallen och först sista minuten kunde man slappna av: - Är dom med sista fem så krigar dom tills det inte går mer, nu är jag nöjd att vi ändå tar två poäng, sen finns det detaljer som vi ska göra bättre, summerar headcoach Jesper Östlund.

centrum_artikel

Tränare Jimmy Karlsson fick återigen dra på sig matchtröjan, anledningen är att Anton Nilsson skadat sig och är borta resten av säsongen:
– Det är tråkigt för Anton och laget. Jag ser en enorm potential Jag ser en enorm potential i honom så han kan bli en bra handbollsspelare, han får jobba på sin fysik och komma tillbaka ännu bättre nästa år, säger Jesper Östlund som fick coacha laget för andra raka matchen.

”Jimmy behövs nu”
Jimmy Karlsson fick kliva in och spelade sporadiskt både i försvar och anfall, han fick dock för det mesta gå ut på en M9-kant då Fredrik Olsson och Jesper Byström agerade centralt. Han noterades för ett mål på ett friläge men det var andra än han som skulle svara för målskyttet denna eftermiddag.
– Tanken är att han ska spela om det behövs och nu behövs det, sen kanske det kommer in killar underifrån som får chansen, men han har rutin och lugnet när det behövs, han kommer spela, fortsätter Jesper Östlund.

Lyckas inte rycka
Lagen följs åt i stort sett hela matchen, i första kan Skånela inte höja tempot och det står 13-13 efter 30 minuter. Tidigt i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp och går ifrån till 18-14. När Country sedan får en man utvisad talade det mesta för att nu var det slut på det roliga. Men istället kommer gästerna tillbaka och kvitterar 21-21. Skånela förlorade överläget med 0-2, något om Östlund var irriterad över:
– Vi släpper in två skitmål och missar lägen, då är det match och de vädrar morgonluft.
Det blir krig in i det sista, först När Isak Nielsen med 40 sekunder kvar trycker in 25-23 så kan skånelaiterna slappna av, Country får sedan in en snabb reducering men i sista sekunden kommer 26-24 av Jesper Filén. Skånela matchade även båda målvakterna i en halvlek vardera.

Båda målvakterna matchades
Viktor Bergström hade svårt att få tag i Countrys Henrik Dahlberg som satte bollar från 9M vilket fick Östlund att agera i andra:
– Sigge (Bergström, reds anm) är bra i B-laget, Vi har startat med Tobbe i alla matcher och vi måste ha två målvakter igång. Viktor gör ingen dålig match men han kom inte åt bollarna från Dahlberg vilket Tobbe fick, men taktiken är att vi ska spela in honom, förklarar Östlund.

Målen
Jurell 8, Olsson 6, Nilsson 4, Nielsen 3, Filén 2, Rahali 1, Karlsson 1, Sjöö 1

speedy_vinter_helsida
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

meko_helsida
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

defacto_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

ridskola2020_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

prima_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

januari_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

agy_oppethus-helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

agy_flyg_helsida
agy_flyg_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
connys
nrh
agy-outsider