defacto_panorama_mustasch
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Jesper Östlund ventilerar med Per Eriksson-RomildFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande mot jumbon

Jumbon Country vållade Skånela problem i Vikingahallen och först sista minuten kunde man slappna av: - Är dom med sista fem så krigar dom tills det inte går mer, nu är jag nöjd att vi ändå tar två poäng, sen finns det detaljer som vi ska göra bättre, summerar headcoach Jesper Östlund.

centrum_farsdag_artikel

Tränare Jimmy Karlsson fick återigen dra på sig matchtröjan, anledningen är att Anton Nilsson skadat sig och är borta resten av säsongen:
– Det är tråkigt för Anton och laget. Jag ser en enorm potential Jag ser en enorm potential i honom så han kan bli en bra handbollsspelare, han får jobba på sin fysik och komma tillbaka ännu bättre nästa år, säger Jesper Östlund som fick coacha laget för andra raka matchen.

”Jimmy behövs nu”
Jimmy Karlsson fick kliva in och spelade sporadiskt både i försvar och anfall, han fick dock för det mesta gå ut på en M9-kant då Fredrik Olsson och Jesper Byström agerade centralt. Han noterades för ett mål på ett friläge men det var andra än han som skulle svara för målskyttet denna eftermiddag.
– Tanken är att han ska spela om det behövs och nu behövs det, sen kanske det kommer in killar underifrån som får chansen, men han har rutin och lugnet när det behövs, han kommer spela, fortsätter Jesper Östlund.

Lyckas inte rycka
Lagen följs åt i stort sett hela matchen, i första kan Skånela inte höja tempot och det står 13-13 efter 30 minuter. Tidigt i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp och går ifrån till 18-14. När Country sedan får en man utvisad talade det mesta för att nu var det slut på det roliga. Men istället kommer gästerna tillbaka och kvitterar 21-21. Skånela förlorade överläget med 0-2, något om Östlund var irriterad över:
– Vi släpper in två skitmål och missar lägen, då är det match och de vädrar morgonluft.
Det blir krig in i det sista, först När Isak Nielsen med 40 sekunder kvar trycker in 25-23 så kan skånelaiterna slappna av, Country får sedan in en snabb reducering men i sista sekunden kommer 26-24 av Jesper Filén. Skånela matchade även båda målvakterna i en halvlek vardera.

Båda målvakterna matchades
Viktor Bergström hade svårt att få tag i Countrys Henrik Dahlberg som satte bollar från 9M vilket fick Östlund att agera i andra:
– Sigge (Bergström, reds anm) är bra i B-laget, Vi har startat med Tobbe i alla matcher och vi måste ha två målvakter igång. Viktor gör ingen dålig match men han kom inte åt bollarna från Dahlberg vilket Tobbe fick, men taktiken är att vi ska spela in honom, förklarar Östlund.

Målen
Jurell 8, Olsson 6, Nilsson 4, Nielsen 3, Filén 2, Rahali 1, Karlsson 1, Sjöö 1

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
ica_oktober
centrum_farsdag
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

greeknight_outsider
connys
nrh
colorama_april2