moderat_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Jesper Östlund ventilerar med Per Eriksson-RomildFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande mot jumbon

Jumbon Country vållade Skånela problem i Vikingahallen och först sista minuten kunde man slappna av: - Är dom med sista fem så krigar dom tills det inte går mer, nu är jag nöjd att vi ändå tar två poäng, sen finns det detaljer som vi ska göra bättre, summerar headcoach Jesper Östlund.

centrum_artikel

Tränare Jimmy Karlsson fick återigen dra på sig matchtröjan, anledningen är att Anton Nilsson skadat sig och är borta resten av säsongen:
– Det är tråkigt för Anton och laget. Jag ser en enorm potential Jag ser en enorm potential i honom så han kan bli en bra handbollsspelare, han får jobba på sin fysik och komma tillbaka ännu bättre nästa år, säger Jesper Östlund som fick coacha laget för andra raka matchen.

”Jimmy behövs nu”
Jimmy Karlsson fick kliva in och spelade sporadiskt både i försvar och anfall, han fick dock för det mesta gå ut på en M9-kant då Fredrik Olsson och Jesper Byström agerade centralt. Han noterades för ett mål på ett friläge men det var andra än han som skulle svara för målskyttet denna eftermiddag.
– Tanken är att han ska spela om det behövs och nu behövs det, sen kanske det kommer in killar underifrån som får chansen, men han har rutin och lugnet när det behövs, han kommer spela, fortsätter Jesper Östlund.

Lyckas inte rycka
Lagen följs åt i stort sett hela matchen, i första kan Skånela inte höja tempot och det står 13-13 efter 30 minuter. Tidigt i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp och går ifrån till 18-14. När Country sedan får en man utvisad talade det mesta för att nu var det slut på det roliga. Men istället kommer gästerna tillbaka och kvitterar 21-21. Skånela förlorade överläget med 0-2, något om Östlund var irriterad över:
– Vi släpper in två skitmål och missar lägen, då är det match och de vädrar morgonluft.
Det blir krig in i det sista, först När Isak Nielsen med 40 sekunder kvar trycker in 25-23 så kan skånelaiterna slappna av, Country får sedan in en snabb reducering men i sista sekunden kommer 26-24 av Jesper Filén. Skånela matchade även båda målvakterna i en halvlek vardera.

Båda målvakterna matchades
Viktor Bergström hade svårt att få tag i Countrys Henrik Dahlberg som satte bollar från 9M vilket fick Östlund att agera i andra:
– Sigge (Bergström, reds anm) är bra i B-laget, Vi har startat med Tobbe i alla matcher och vi måste ha två målvakter igång. Viktor gör ingen dålig match men han kom inte åt bollarna från Dahlberg vilket Tobbe fick, men taktiken är att vi ska spela in honom, förklarar Östlund.

Målen
Jurell 8, Olsson 6, Nilsson 4, Nielsen 3, Filén 2, Rahali 1, Karlsson 1, Sjöö 1

EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Innebandy Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

brobygget_helsida_valsta

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
connys_helsida
defacto_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
nrh