panorama_centrum
Andreas Svensson i sin VW 1600 körde in som tvåa i A-finalen.Foto: Magnus Granhagen

Rekord på Skepptuna Festivalen

Skepptuna Festivalen som gick i helgen noterade 174 förare vilket är rekord för tävlingen.

Skepptuna Motorklubb arrangerade folkracetävlingen som på lördagen lockade 600 åskådare i det fina vädret. Regnet på söndagen skrämde dock bort många av dessa. 174 förare kom till start på Ekbacken vilket är rekord. Trots det stora antalet startande flöt tävlingarna på bra och man blev klara till 13-tiden på söndagen.

Andreas kom tvåa
Hemmaföraren Andreas Svensson var en publikfavorit och han lyckades vinna samtliga fem omgångar och gick direkt till A-final i sin VW 1600. Där stod eliten för motståndet och han körde in på en fin andraplats med klubbkompisen Fredde Nyberg precis bakom. Vinnaren av A-finalen blev Rasbos Niklas Eriksson. På juniorsidan gick det bäst för Joakim Lind som kom trea i A-finalen. Joakim är en ungförare som började sin karriär inom folkrace för bara ett år sedan. Joakim är en killa att ha koll på i framtiden enligt biträdande tävlingsledaren Henrik Broman.

Laddar för midsommar
I dam- och veteranklassen placerade sig Maria Karlsson som sexa vilket var bäst i hemmaklubben, Jenny Karlsson kom trea i B-finalen. Henrik Broman är väldigt nöjd med helgen och rekordet i antalet startande var extra roligt. Nästa tävling är 18:e juni då det är Midsommarracet som är en kvällstävling dagen innan Midsommarafton på Ekbacken.

 

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

defacto_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider