centrum_panorama2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Överkörning i Vikingahallen

Matchen mellan Skånela och Kroppskultur var en ensidig historia i större delen av matchen. Skånela kunde till slut vinna med 32-14: - Vi får en jättebehaglig resa så det var skönt. Efter 5-7 minuter där det var jämt så stänger vi totalt bakåt, vi har haft problem bakåt så det var skönt att få ordning på det, summerar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg.

centrum_artikel

Efter en trevande inledning där gästerna Kroppskultur hade ledning 3-1 vände Skånela på steken och det var bara ett lag på banan sista 53 minuterna. Kroppskultur mäktade bara med 11 mål därefter och 14 totalt mot ett numret större hemmalag. Redan i paus var det i praktiken slut på matchen då Skånela hade 16-5. Kristin Thorleifsdottir och Sofia Nyström hade fyra mål vardera i paus.
– Efter en halvlek är matchen klar. I andra är det ingen drömhalvlek, vi gör det vi ska och vinner den med sju bollar ändå, kul att vi får till försvaret, mål har vi alltid gjort, konstaterar Fredrik ”Chippen” Söderberg

Kollektiv insats
I andra drygade Skånela ut ledningen och man visade ingen pardon vilket var bra för självförtroendet för hemmalaget som inte rosat marknaden de senaste veckorna. Med 20 minuter kvar visade resultattavlan 21-8 och när matchen var till ända stod det 32-14. Thorleifsdottir satte ytterligare tre i andra och därmed sju totalt. Om inte Skånela går upp i Elitserien i år lär det bli svårt för dem att behålla talangen från Rimbo som hittade till Skånela via Rosersberg.
– Försvar och målvakt får plus, Pap kommer in och får ett lyft idag. Vi hade kunnat vara bättre anfallsmässigt men det bli så här när man leder med 15, det är svårt att gå in 100 procent när matchen är klar. Idag var det kollektivet som vinner, inte enskilda spelare, Fransson och Nygårds var också bra, fortsätter Söderberg.

Bilder kommer…

valvet_helsida
speedy_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

connys_helsida
kcbygg_helsida
happy_homes_mars

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

marina_helsida
studenten2020_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

stottasigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
valvet_outsider