defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Överkörning i Vikingahallen

Matchen mellan Skånela och Kroppskultur var en ensidig historia i större delen av matchen. Skånela kunde till slut vinna med 32-14: - Vi får en jättebehaglig resa så det var skönt. Efter 5-7 minuter där det var jämt så stänger vi totalt bakåt, vi har haft problem bakåt så det var skönt att få ordning på det, summerar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg.

centrum_artikel

Efter en trevande inledning där gästerna Kroppskultur hade ledning 3-1 vände Skånela på steken och det var bara ett lag på banan sista 53 minuterna. Kroppskultur mäktade bara med 11 mål därefter och 14 totalt mot ett numret större hemmalag. Redan i paus var det i praktiken slut på matchen då Skånela hade 16-5. Kristin Thorleifsdottir och Sofia Nyström hade fyra mål vardera i paus.
– Efter en halvlek är matchen klar. I andra är det ingen drömhalvlek, vi gör det vi ska och vinner den med sju bollar ändå, kul att vi får till försvaret, mål har vi alltid gjort, konstaterar Fredrik ”Chippen” Söderberg

Kollektiv insats
I andra drygade Skånela ut ledningen och man visade ingen pardon vilket var bra för självförtroendet för hemmalaget som inte rosat marknaden de senaste veckorna. Med 20 minuter kvar visade resultattavlan 21-8 och när matchen var till ända stod det 32-14. Thorleifsdottir satte ytterligare tre i andra och därmed sju totalt. Om inte Skånela går upp i Elitserien i år lär det bli svårt för dem att behålla talangen från Rimbo som hittade till Skånela via Rosersberg.
– Försvar och målvakt får plus, Pap kommer in och får ett lyft idag. Vi hade kunnat vara bättre anfallsmässigt men det bli så här när man leder med 15, det är svårt att gå in 100 procent när matchen är klar. Idag var det kollektivet som vinner, inte enskilda spelare, Fransson och Nygårds var också bra, fortsätter Söderberg.

Bilder kommer…

helsida_sommarlov
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

2020_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider