defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Överkörning i Vikingahallen

Matchen mellan Skånela och Kroppskultur var en ensidig historia i större delen av matchen. Skånela kunde till slut vinna med 32-14: - Vi får en jättebehaglig resa så det var skönt. Efter 5-7 minuter där det var jämt så stänger vi totalt bakåt, vi har haft problem bakåt så det var skönt att få ordning på det, summerar tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg.

centrum_artikel

Efter en trevande inledning där gästerna Kroppskultur hade ledning 3-1 vände Skånela på steken och det var bara ett lag på banan sista 53 minuterna. Kroppskultur mäktade bara med 11 mål därefter och 14 totalt mot ett numret större hemmalag. Redan i paus var det i praktiken slut på matchen då Skånela hade 16-5. Kristin Thorleifsdottir och Sofia Nyström hade fyra mål vardera i paus.
– Efter en halvlek är matchen klar. I andra är det ingen drömhalvlek, vi gör det vi ska och vinner den med sju bollar ändå, kul att vi får till försvaret, mål har vi alltid gjort, konstaterar Fredrik ”Chippen” Söderberg

Kollektiv insats
I andra drygade Skånela ut ledningen och man visade ingen pardon vilket var bra för självförtroendet för hemmalaget som inte rosat marknaden de senaste veckorna. Med 20 minuter kvar visade resultattavlan 21-8 och när matchen var till ända stod det 32-14. Thorleifsdottir satte ytterligare tre i andra och därmed sju totalt. Om inte Skånela går upp i Elitserien i år lär det bli svårt för dem att behålla talangen från Rimbo som hittade till Skånela via Rosersberg.
– Försvar och målvakt får plus, Pap kommer in och får ett lyft idag. Vi hade kunnat vara bättre anfallsmässigt men det bli så här när man leder med 15, det är svårt att gå in 100 procent när matchen är klar. Idag var det kollektivet som vinner, inte enskilda spelare, Fransson och Nygårds var också bra, fortsätter Söderberg.

Bilder kommer…

ridskola2020_helsida
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

agy_flyg_helsida
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

defacto_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

agy_oppethus-helsida
2020_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

connys_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

januari_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

meko_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

prima_helsida
prima_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
agy-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider_jan
agy_flyg_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider