moderat_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort mot Kärra

I Vikingahallen spelade Skånela och Kärra 31-31: - Vi kanske får vara nöjda med den poäng vi får och är fortfarande obesegrade på hemmaplan, säger tränaren Fredrik Söderberg

centrum_artikel

252 åskådare i Vikingahallen fick se en fantastiskt spännande match där lagen följs åt från minut 1 till 6, vid nått enstaka tillfälle har Skånela en fyramålsledning men i övrigt är det ett-två mål upp konstant, gästerna Kärra hade också som mest ett mål upp. Så där höll det på. Skånela gjorde mål och Kärra replikerade. 14-13 var det i paus och ett par gånger i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp men Kärra biter sig kvar. När Anna Nygårds gjorde 23-19 trodde nog många att nu blir sista kvarten en transportsträcka.

Sakta men säkert kommer Kärra upp i 23-23 och sen är det vartannat mål som gäller. Therese Eriksson satte 31-30 till Skånela men 45 sekunder senare kommer 31-31 som blir slutresultatet även om Skånela får chansen att ta sista skottet.
– Vi kom inte upp i den nivå vi kan, framför allt bakåt. Vi var ihåliga i andra och hjälpte inte varandra. Kärra får för mycket ytor och de förvaltar det väl. De kommer hit med god inställning och förvaltar den möjlighet de får, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

– Det var mycket tekniska misstag i både första och andra. Vi sa inför matchen att när vi erövrade boll så skulle kontra, men vi blir nog stressade av det. Vi borde ha förvaltat det bättre. Vi fick dem trötta men förvaltar inte det, istället slänger vi bort bollar. På pappret ska vi vinna detta, fortsätter ”Chippen”.

Målen
Thorleifsdottir 7, Östlund 6, M.Andersson 6, Eriksson 3, Nyström 2, Nygårds 2, Böjeryd 2, Ekwal 2, Fransson 1

EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Innebandy Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

studeravidare_helsida

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

brobygget_outsider_valsta
nrh
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider