defacto_pan2020
Skånelas nye målvakt efter Timea Pap som lämnade för Norge, Cecilia ÅsénFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Josefin Ekwall tar skottFoto: Magnus Granhagen

Oavgjort i derbyt mot Lidingö

Efter herrmatchen var det damernas tur att inta serien. Stockholmsderby mellan Skånela och Lidingö. Efter underläge stora delar av matchen kom Skånela tillbaka och var nära segern, det blev dock 26-26.

centrum_artikel

Skånela tappade en viktig poäng hemma mot Lidingö som slåss i den nedre delen av tabellen. Det kunde dock ha slutat utan någon poäng om det inte var för en stark period i andra som bäddade för vändningen. I första låg Skånela under med både 5-8, 7-9 och 9-11 innan det i paus blev 12-13. Efter en stark period direkt i andra då man vann första 10 minuterna med 6-4 så var det skånelaledning med 18-17.

Ledde med två bollar
Därefter var det Lidingö som fick jaga, med bara tre minuter kvar ledde märstalaget med två bollar, 26-24, men Lidingö lyckades tråckla sig tillbaka och med en minut kvar kom matchens sista mål som betydde 26-26.
– Det kanske rättvist sett till matchbilden.
Vi har rätt bra kontringar i första men de tar bort oss mycket därför lyckas vi inte fullt ut, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

Hyllar Lidingö
Chippen menar att man borde ha knytet ihop säcken i den andra halvleken men passar på att hylla Lidingö som nyligen var i Boden och plockade in ett underläge:
– De ger inte upp och gör det bra. Vi är så klart inte nöjda med insatsen, vi spelar ganska bra i första, kommer till fina lägen men missar mycket. Det var bättre med avsluten i andra och Julia gör en jättebra match, summerar ”Chippen”

Målen
Böjeryd 10, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Östlund 3, Andersson 2, Ekwall 2, Wiklund 1

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

speedy_helsida
kcbygg_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider