moderat_sommar
Skånelas nye målvakt efter Timea Pap som lämnade för Norge, Cecilia ÅsénFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Josefin Ekwall tar skottFoto: Magnus Granhagen

Oavgjort i derbyt mot Lidingö

Efter herrmatchen var det damernas tur att inta serien. Stockholmsderby mellan Skånela och Lidingö. Efter underläge stora delar av matchen kom Skånela tillbaka och var nära segern, det blev dock 26-26.

centrum_artikel

Skånela tappade en viktig poäng hemma mot Lidingö som slåss i den nedre delen av tabellen. Det kunde dock ha slutat utan någon poäng om det inte var för en stark period i andra som bäddade för vändningen. I första låg Skånela under med både 5-8, 7-9 och 9-11 innan det i paus blev 12-13. Efter en stark period direkt i andra då man vann första 10 minuterna med 6-4 så var det skånelaledning med 18-17.

Ledde med två bollar
Därefter var det Lidingö som fick jaga, med bara tre minuter kvar ledde märstalaget med två bollar, 26-24, men Lidingö lyckades tråckla sig tillbaka och med en minut kvar kom matchens sista mål som betydde 26-26.
– Det kanske rättvist sett till matchbilden.
Vi har rätt bra kontringar i första men de tar bort oss mycket därför lyckas vi inte fullt ut, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

Hyllar Lidingö
Chippen menar att man borde ha knytet ihop säcken i den andra halvleken men passar på att hylla Lidingö som nyligen var i Boden och plockade in ett underläge:
– De ger inte upp och gör det bra. Vi är så klart inte nöjda med insatsen, vi spelar ganska bra i första, kommer till fina lägen men missar mycket. Det var bättre med avsluten i andra och Julia gör en jättebra match, summerar ”Chippen”

Målen
Böjeryd 10, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Östlund 3, Andersson 2, Ekwall 2, Wiklund 1

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

studeravidare_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta