defacto_pan
Både Märsta och Arlanda inleder säsongen på lördagen

Nu startar säsongen

Nu startar fotbollssäsongen för bygdens lag Märsta IK och FC Arlanda. Märsta inleder hemma medan FC Arlanda spelar borta i Uppsala.

Försäsongen är över, nu startar bygdens lag i Division 3. Märsta IK tar sig an Kungsängen hemma i Märsta med avspark kl. 14.00 på Midgårdsvallen. FC Arlanda möter Vaksala i ett Upplandsderby. med start 15 på Årsta IP i Uppsala.

MIK tippas i toppen
Märsta IK har satsat en del på futsal men efter vintern så har det varit fokus på att spela träningsmatcher där man blandat i resultaten. Dock har tränare Kaj Eskelinen varvat lite olika laguppställningar och resultaten har inte varit lika viktigt som prestationen. Märsta IK tippas av spelbolaget Nordicbet i toppen av serien och serieseger ger 5 gånger pengarna, bara Enköping, Uppsala-Kurd och Vallentuna ger mindre. FC Arlanda ger hela 15 gånger pengarna och man tippas alltså i botten av spelbolaget tillsammans med Håbo och Heby.

Veteranen redo för spel
FC Arlanda har haft en stabil försäsong med flera segrar. Veteranen Aleksandar Iskandar är också tillbaka efter en tids skadefrånvaro och uppger att formen är bättre än nånsin. Derbyt spelas som bekant 19:e maj på Midgårdsvallen.

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

outsider
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

frisyr_december
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

icavalsta_julbanner
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

korpen_jan-feb
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

banner_trerosor
funkis_2
connys
nrh