invigning_clasohlsson
Både Märsta och Arlanda inleder säsongen på lördagen

Nu startar säsongen

Nu startar fotbollssäsongen för bygdens lag Märsta IK och FC Arlanda. Märsta inleder hemma medan FC Arlanda spelar borta i Uppsala.

banner_artikel

Försäsongen är över, nu startar bygdens lag i Division 3. Märsta IK tar sig an Kungsängen hemma i Märsta med avspark kl. 14.00 på Midgårdsvallen. FC Arlanda möter Vaksala i ett Upplandsderby. med start 15 på Årsta IP i Uppsala.

MIK tippas i toppen
Märsta IK har satsat en del på futsal men efter vintern så har det varit fokus på att spela träningsmatcher där man blandat i resultaten. Dock har tränare Kaj Eskelinen varvat lite olika laguppställningar och resultaten har inte varit lika viktigt som prestationen. Märsta IK tippas av spelbolaget Nordicbet i toppen av serien och serieseger ger 5 gånger pengarna, bara Enköping, Uppsala-Kurd och Vallentuna ger mindre. FC Arlanda ger hela 15 gånger pengarna och man tippas alltså i botten av spelbolaget tillsammans med Håbo och Heby.

Veteranen redo för spel
FC Arlanda har haft en stabil försäsong med flera segrar. Veteranen Aleksandar Iskandar är också tillbaka efter en tids skadefrånvaro och uppger att formen är bättre än nånsin. Derbyt spelas som bekant 19:e maj på Midgårdsvallen.

center_banner2
februari

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Sport Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

forskontor
varen2018

Helgens matcher

Fotboll Det är hemmapremiärer för FC Arlanda och Rosersbergs IK. Märsta IK spelar bortamatch denna helg.

dackia_2018
EXTRA

Skånela klara för Allsvenskan

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

Soligt träningsläger för MIK

Fotboll Varför inte åka på ett träningsläger utomlands under påsklovet? Ja det var just vad Märsta IK P04 gjorde: - Vi har haft fem träningar och där två hölls av proffstränaren Reuf Dervic som har arbetat med flera toppklubbar och spelare i Europa. Mycket inspirerande för oss tränare och spelare. Han samarbetar bland annat med Vincente Del Bosque och Fabio Capello, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

Arlanda redo för historiska premiären

Fotboll FC Arlanda har spelat färdigt denna försäsong och laddar nu inför premiären mot Vaksala i helgen: - Vi är disciplinerade i hela 90 minuter och lyckats göra ett fint mål framåt. Detta var en mycket bra insats, mot ett bra lag vilket bådar gott inför premiären, säger FC Arlandas sportchef Eddie Khalaf.

Avgörande kval väntar Skånela

Handboll Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

connys
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
objekt3
standard_ridskola
vuxentutbildning
objekt4
objekt2
matcher_skanela
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
standard_start
veterankraft_standard
val2018